Δημοσκόπηση: Το 46% των Γερμανών θέλει την Μέρκελ στην Καγκελαρία -Το 38% προτιμά Σουλτς - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Το 46% των Γερμανών θέλει την Μέρκελ στην Καγκελαρία -Το 38% προτιμά Σουλτς

Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ο Καγκελάριος της Γερμανίας εκλεγόταν με άμεση ψήφο, τότε το 46% των πολιτών της χώρας θα ψήφιζαν την Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στην ίδια έρευνα, της Emnid για την εφημερίδα Bild, το 38% θα επέλεγε τον Μάρτιν Σουλτς. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος του SPD βρισκόταν μπροστά από την Καγκελάριο, συγκεντρώνοντας το 46% των προτιμήσεων έναντι 40%.

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ διατηρούν οριακό προβάδισμα, μίας ποσοστιαίας μονάδας, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών. Το ποσοστό των συντηρητικών παραμένει στο 33%, ενώ το SPD υποχώρησε στο 32%, κατά μία μονάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ποσοστό του Die Linke παρέμεινε σταθερό στο 8%, ενώ αυτό των Πρασίνων αυξήθηκε κατά μία μονάδα, επίσης στο 8%. Αυτό, όπως σημειώνει η Bild, σημαίνει ότι μία συμμαχία SPD, Die Linke και Πρασίνων θα συγκέντρωνε, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το 48% των ψήφων και αυτό θα αρκούσε για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ακόμη, αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 9%, το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ