Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο δράστης των δύο επιθέσεων στο Παρίσι, νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Ορλί - iefimerida.gr

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Ο δράστης των δύο επιθέσεων στο Παρίσι, νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Ορλί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά, ο άνθρωπος που ξύπνησε ξανά τον φόβο στο Παρίσι έκανε δύο επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τον άνδρα που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, στο αεροδρόμιο Ορλί. Το RT δημοσίευσε τη φωτογραφία του δράστη από το AFP, στην οποία κείτεται νεκρός στο πάτωμα του αεροδρομίου.

MORE: Anti-terrorist prosecutor launching investigation into #Orly shooting https://t.co/GezlNjCUqm

Στις 6:50 (τοπική ώρα) το πρωί του Σαββάτου, ο άνδρας πυροβόλησε έναν από τους τρεις αστυνομικούς που σταμάτησαν για έλεγχο το όχημά του και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο. Διέφυγε από τη σκηνή απειλώντας με το όπλο άλλη οδηγό, της οποίας το αυτοκίνητο κατάφερε να πάρει.

Στις 8:30 ο ίδιος άνδρας επιτέθηκε σε τρεις στρατιώτες που έκαναν περιπολία. Αν και νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι ο άνδρας κατάφερε να αποσπάσει το όπλο της μίας εκ των στρατιωτών και κρύφτηκε σε κατάστημα, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Λε Ρου διευκρίνισε ότι ο δράστης αποπειράθηκε αλλά δεν κατάφερε να αρπάξει το όπλο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Reuters ότι ο δράστης ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία. Πρόκειται για ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού αποκάλυψε ότι πρόκειται για 39χρονο, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για ληστείες και παραβάσεις σχετικά με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών, αναφέρει το AFP.

Ο πατέρας και ο αδελφός του κρατούνται από την αστυνομία, σύμφωνα με δικαστική πηγή του Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι αεροδρόμιο Ορλί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ