Αβραμόπουλος: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες -Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Αγκυρα - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Η ΕΕ στηρίζει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες -Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Αγκυρα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Τουρκία είναι ιστορικοί εταίροι και είναι προς το συμφέρον και των δύο να στηρίξουν αυτή τη συνεργασία, τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera, ζήτησε ακόμη να αποφευχθεί η ένταση και τα σκληρά σχόλια, προς το συμφέρον όλων.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και η Τουρκία», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος στη συνέντευξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Αντί να φοβόμαστε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μεταναστευτικό, κάνουμε ότι μπορούμε για να προληφθεί», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος τη Δευτέρα θα μετάσχει στη Σύνοδο για την Κεντρική Μεσόγειο, στη Ρώμη.

Ο κ. Αβραμόπουλος επαίνεσε τους Ιταλούς για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έδειξαν απέναντι στους απελπισμένους πρόσφυγες και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών αλλά και η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ