Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία: Υποβάθμιση από τον Moody's - iefimerida.gr

Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία: Υποβάθμιση από τον Moody's

Φωτογραφία: AP/ Mark Lennihan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομία της Τουρκίας, που πασχίζει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δέχθηκε νέο πλήγμα.

Ο Moody's υποβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της χώρας από «σταθερή» σε «αρνητική», εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποδυνάμωσης των θεσμών της. Η πολιτική αστάθεια που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2015, ενέτεινε την ανησυχία των επενδυτών, όπως και η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας και η επιβράδυνση της ανάπτυξης.

«Οι ενέργειες που αναλήφθηκαν για να μειωθεί η αντίσταση έναντι της κυβέρνησης από τον περασμένο Ιούλιο υπονόμευσαν το διοικητικό δυναμικό της χώρας και έπληξαν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Moody's, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Εν μέρει συνεπεία αυτού, η Τουρκία αντιμετώπισε περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξής της».

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης τοποθετεί στη βαθμίδα Ba1 -στο επίπεδο των «σκουπιδιών», κατά την ορολογία των αγορών- το αξιόχρεο των κρατικών αξιόγραφων της Τουρκίας.

Πέρυσι, αντίστοιχη απόφαση του Moody's για την υποβάθμιση της Τουρκίας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's οίκος αξιολόγησης Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ