Συγγνώμη από τους Βρετανούς ζήτησε ο Λευκός Οίκος για τον ισχυρισμό ότι παρακολουθούσαν τον Τραμπ - iefimerida.gr

Συγγνώμη από τους Βρετανούς ζήτησε ο Λευκός Οίκος για τον ισχυρισμό ότι παρακολουθούσαν τον Τραμπ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν επίσημα συγγνώμη απ’ τη Βρετανία για τον αλλόκοτο ισχυρισμό ότι ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να χρησιμοποίησε τη βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών GCHQ για να κρυφακούει τα τηλεφωνήματα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη επειδή επανέλαβε στο επίσημο briefing τον ισχυρισμό αυτό, προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ σερ Κιμ Ντάροχ μίλησε απευθείας με τον Σπάισερ για τους ισχυρισμούς αυτούς, που προκάλεσαν μια σπάνια και οργισμένη απάντηση απ’ την GCHQ, που παρακολουθεί επικοινωνίες σ’ ολόκληρον τον κόσμο.

Πηγές απ’ τις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τη Daily Mail, είπαν ότι τόσο ο Σπάισερ όσο και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, στρατηγός Μακ Μάστερ ζήτησαν συγγνώμη.

Συγγνώμη από τους Βρετανούς ζήτησε ο Λευκός Οίκος για τον ισχυρισμό ότι παρακολουθούσαν τον Τραμπ | iefimerida.gr 0

Ενώ εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, είπε σήμερα ότι η χώρα του έλαβε διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν θα επαναληφθούν οι ισχυρισμοί αυτοί.

«Ξεκαθαρίσαμε στην κυβέρνηση ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι γελοίοι και θα πρέπει να αγνοηθούν. Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθούν», τόνισε ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

«Διατηρούμε μια στενή, ειδική σχέση με τον Λευκό Οίκο και αυτό μας επιτρέπει να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας όπως και όταν αυτές προκύπτουν, όπως έγινε και με την υπόθεση αυτή», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι παρακολουθούνταν ο Πύργος Τραμπ στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να δώσει στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες αυτές.

Στο μεταξύ χθες, Πέμπτη, μια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις» ότι ο Πύργος Τραμπ παρακολουθούνταν από την αμερικανική κυβέρνηση πριν ή μετά τις προεδρικές εκλογές.

Συγγνώμη από τους Βρετανούς ζήτησε ο Λευκός Οίκος για τον ισχυρισμό ότι παρακολουθούσαν τον Τραμπ | iefimerida.gr 1

O πρώην δικαστής Άντριου Ναπολιτάνο

Τους ισχυρισμούς για εμπλοκή της GCHQ στην παρακολούθηση του Τραμπ διατύπωσε πρώτος ο πρώην δικαστής Άντριου Ναπολιτάνο.

Σύμφωνα με τον Σπάισερ ο Ναπολιτάνο δήλωσε: «Τρεις πηγές των υπηρεσιών Πληροφοριών έχουν ενημερώσει το Fox News ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Δεν χρησιμοποίησε την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA), δεν χρησιμοποίησε τη CIA, δεν χρησιμοποίησε το FBI και δεν χρησιμοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησε το GCHQ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ