Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόμος που έζησαν το συνεργείο του BBC και ένα γκρουπ Γερμανών τουριστών όταν την Πέμπτη, 16 Μαρτίου βρέθηκαν στο φημισμένο ηφαίστειο Αίτνα στη Σικελία έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό βίντεο.

Είναι οι συγκλονιστικές εικόνες που έρχονται στο φως την ώρα η Αίτνα ξύπνησε ξαφνικά και προκάλεσε πανικό. Στο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην Αίτνα ακούγεται μια γυναίκα να ουρλιάζει, καθώς όσοι βρίσκονταν στο ηφαίστειο εκείνη τη στιγμή τρέχουν για να σωθούν καθώς λάβα, κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον ουρανό!
Οι τουρίστες και το συνεργείο του BBC, που μαζί με την ανταποκρίτρια Rebecca Morel βρίσκονταν στο σημείο για γύρισμα, έτρεξαν να σωθούν και να βρουν καταφύγιο στο λεωφορείο που τους είχε μεταφέρει στο ηφαίστειο.

«Ανεβήκαμε τρέχοντας το βουνό ενώ βομβαρδιζόμασταν από καυτές πέτρες και περνούσαμε ανάμεσα από καυτά βράχια και βραστό ατμό, είναι μια εμπειρία που δεν θα ξαναζήσω ποτέ», εξήγησε.

Συνολικά 35 άτομα τραυματίστηκαν από μια βροχή λάβας και ατμών αλλά χωρίς σοβαρά τραύματα.

Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο] | iefimerida.gr 1


«Βίαιη έκρηξη με λάβα και ταυτόχρονα πυκνό χιόνι στην Ετνα. Πολλοί τραυματίες, χτυπήθηκα στο κεφάλι αλλά είναι καλά», έγραψε στο Facebook ο γερμανός βολκανολόγος Boris Behncke, ειδικός στο ιταλικό ηφαίστιο.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16 Μαρτίου, όταν μεγάλη ποσότητα ατμού που προκλήθηκε από την βίαιη αναθέρμανση του χιονιού που ήρθε σε επαφή με τη λάβα, εκτοξεύτηκε βίαια και διάφυγε, εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Stefano Branca, του ιταλικού ινστιτούτου ηφαιστιολογίας.

Ολα τα άτομα και οι τουρίστες βρίσκονταν σε μια «κίτρινη περιοχή» του ηφαιστίου, όπου η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο με οδηγό δήλωσε ο Nino Borzi, δήμαρχος της πιο κοντινής κοινότητας Nicolosi.

Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Σοκαριστικό βίντεο από το ηφαίστιο της Αίτνας -Τρόμος, ουρλιαχτά και ματωμένα πρόσωπα [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίτνα έκρηξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ