Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτιαξε μία πόλη στη μνήμη του παππού του -Θα έχει ουρανοξύστες σαν του Ντουμπάι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτιαξε μία πόλη στη μνήμη του παππού του -Θα έχει ουρανοξύστες σαν του Ντουμπάι [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑP- Kim Kwang Hyon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσης βρίσκεται η νέα πόλη Ryomyong Street (εντός της Πιονγκγιάνγκ) στην Βόρεια Κορέα, για την οποία ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξόδεψε 2, 8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το Κορεάτικο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νέα πόλη στην οποία αναμένεται να μείνουν 35.000 ντόπιοι είναι αφιερωμένη στον παππού του ηγέτη, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Το έργο θα αποτελείται από ψηλούς ουρανοξύστες που μοιάζουν με αυτούς στο Ντουμπάι, θα έχει έκταση 900.000 τ.μ και θα διαθέτει περίπου 30 κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτιαξε μία πόλη στη μνήμη του παππού του -Θα έχει ουρανοξύστες σαν του Ντουμπάι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Κιμ Γιονκγ Ουν είχε επιβλέψει τα έργα τον Ιανουάριο, αλλά έκανε ακόμη μία επιθεώρηση πριν λίγες μέρες, καθώς θέλει η πόλη να είναι έτοιμη στις 15 Απριλίου, ημέρα γέννησης του παππού του και ιδρυτή της χώρας.

Η πόλη δεν κατοικείται ακόμη, ενώ παρ’ όλο που το έργο προοριζόταν να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, οι έντονες πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές στα κτίρια με αποτέλεσμα να καθυστερήσει. Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε την κατασκευή της νέας πόλης στη μνήμη του Κιμ Ιλ Σουνγκ «ένα πρότζεκτ επίδειξης για την προνομιούχο τάξη της Πιονγκγιάνγκ και όχι για τους απλούς πολίτες της Βόρειας Κορέας».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτιαξε μία πόλη στη μνήμη του παππού του -Θα έχει ουρανοξύστες σαν του Ντουμπάι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πάντως, πέρα από την πίεση που ασκεί ο Κιμ Γιονκ Ουν στους εργαζόμενους για να είναι έτοιμο το έργο την ημέρα- μνήμης του παππού του, σύμφωνα με την Daily Star έχει ζητηθεί από τους πολίτες να παραχωρήσουν μερικά οικιακά σκεύη, όπως κατσαρόλες, τηγάνια και μεταλλικά σκεύη σε όσους θα μείνουν στους 70όροφους ουρανοξύστες.

Φωτογραφίες: Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΝΓΚ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ Βόρειο Κορέα πόλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ