Δεν θέλουν να γίνουν υπάλληλοι -Ενας στους δύο μαθητές Λυκείου θέλει τη δική του εταιρεία - iefimerida.gr

Δεν θέλουν να γίνουν υπάλληλοι -Ενας στους δύο μαθητές Λυκείου θέλει τη δική του εταιρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 48,1% των Ελλήνων μαθητών λυκείου θεωρούν ότι η καλύτερη επιλογή για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία είναι η ίδρυση της δικής τους εταιρείας ή το ελεύθερο επάγγελμα, σε σύγκριση με μία υπαλληλική σχέση.

Με το 48,1% η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό τάσης προς την επιχειρηματικότητα. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 46,5%.
Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα «Young Business Talents Report 2016» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε δείγμα 2.466 μαθητών λυκείου σε 4 χώρες της Νοτίου Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα) και το Μεξικό. Οι Ελληνες έφηβοι είναι λιγότερο πρόθυμοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι (με 14,4% έχουν το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Πορτογαλία με 8,57%). Επίσης, το 78,2% των μαθητών λυκείου στη χώρα μας θα μετανάστευε εντός Ελλάδος για το επάγγελμά τους και το 83,5% θα άλλαζε ακόμα και χώρα για τον ίδιο λόγο.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελληνες μαθητές εταιρεία υπάλληλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ