Τουρκία: Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση απέτρεψε η αστυνομία -Στη φάκα δύο μέλη του ISIS - iefimerida.gr

Τουρκία: Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση απέτρεψε η αστυνομία -Στη φάκα δύο μέλη του ISIS

Φωτογραφία: AP Photo/ Emrah Gurel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη δύο άνδρες που φέρονται ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν, σύμφωνα με τις αρχές, μια «εντυπωσιακή επίθεση», παρόμοια με εκείνη που έγινε την Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Aadolu, αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο όπου στεγαζόταν ένας πυρήνας του ΙΚ σε μια συνοικία, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και συνέλαβαν δύο Ουζμπέκους υπηκόους. Οι άνδρες αυτοί προετοίμαζαν μια «εντυπωσιακή επίθεση» σαν εκείνη που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους στο νυχτερινό κέντρο Reina, την Πρωτοχρονιά.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο Καλάσνικοφ, διάφορα πυρομαχικά, έγγραφα και ψηφιακό υλικό που σχετίζονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο κέντρο Reina, είναι επίσης Ουζμπέκος. Συνελήφθη στα μέσα Ιανουαρίου και παραμένει προφυλακισμένος. Την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ.

Ο Μασαρίποφ ομολόγησε την πράξη του και οι τουρκικές αρχές ήλπιζαν ότι με την κατάθεσή του θα βοηθούσε στον εντοπισμό και άλλων ισλαμιστικών πυρήνων που δρουν στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία επίθεση αστυνομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ