Σαλάτα με πατάτες και χταποδάκι

Σαλάτα με πατάτες και χταποδάκι

Μια σαλάτα που μπορεί να χρησιμεύσει για κυρίως πιάτο. Σαρακοστιανό και νόστιμο.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Ζητήστε από τον ψαρά να σας ετοιμάσει και καθαρίσει το χταπόδι
  • Πλύντε το καλά σε κρύο νερό
  • Σε κατσαρόλα βάλτε νερό, το καρότο ολόκληρο, το σέλινο, το κρεμμύδι ολόκληρο, τα φύλλα δάφνης και το ξύδι
  • Βάλτε τα να βράσουν
  • Κρατώντας το χταπόδι από το κεφάλι βουτήξτε το 3-4 φορές στο καυτό νερό
  • Ρίξτε το χταπόδι στην κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβους
  • Βράστε τις σε αλμυρό νερό για 15-20 λεπτά (να μη λιώσουν)
  • Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Στραγγίστε το χταπόδι και κόψτε σε κομμάτια
  • Σερβίρετε με ελαιόλαδο, λεμόνι, μαϊντανό -Αλατίστε με προσοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.