Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες]

Φωτογραφία: www.onestep4ward.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Του πήρε μια δεκαετία αλλά ο Johnny Ward κατάφερε να επισκεφθεί και τις 197 χώρες του κόσμου.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως στην καθεμία έχει κάτσει κατά μέσο όρο δύο εβδομάδες.

Κατά την διάρκεια των περιπετειών του έχει νοσηλευτεί σε 20 χώρες, έχει δωροδοκήσει αξιωματικούς, έχει εισβάλλει με λαθραία μέσα σε χώρες και τέλος, έχει δει γύρω του να πυροβολούνται άνθρωποι και να βομβαρδίζονται περιοχές. Όμως μπόρεσε με όλα αυτά να πετύχει τον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου.

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Νοιώθω λίγο hungover» δήλωσε ο Ιρλανδός ταξιδιώτης και μπλόγκερ όταν κατέφθασε στον τελικό του προορισμό που ήταν η Νορβηγία. Οι δύο προηγούμενες στάσεις του ήταν η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη και αποδείχθηκαν δύο από τους δυσκολότερους προορισμούς.

«Η Υεμένη βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο. Προσπάθησα να πάω εκεί πέντε φορές στο παρελθόν και απέτυχα. Από καθαρή τύχη γνώρισα τον εγγονό του Βασιλιά της Σοκότρας, ο οποίος δωροδόκησε τους αξιωματικούς της Υεμένης και με κάποιο τρόπο κατέληξα να μεταφέρομαι μέσα σε ένα φορτηγό πλοίο τσιμέντου» μας λέει ο Ward για μια πρόσφατη δυσκολία που αντιμετώπισε.

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Είμαι πραγματικά ευγνώμον που βρίσκομαι σε αυτήν την θέση» εξομολογείται και προσθέτει «νομίζω πως μόνο 100 άνθρωποι έχουν καταφέρει να επισκεφθούν όλες τις χώρες του κόσμου».

Αν αναρωτιέστε πως ο Ward διαθέτει τα χρήματα για να κάνει όλα αυτά τα ταξίδια, η απάντηση βρίσκεται στο blog OneStep4ward που ξεκίνησε κάμποσα χρόνια πριν. Μέσω του blog του έχει βγάλει πολλά χρήματα και τώρα μπορεί και διαχειρίζεται την δική του εταιρεία ψηφιακών μέσων.

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πάντως, ο ίδιος επισημαίνει πως αν κάτι του έμαθαν αυτά τα ταξίδια είναι ότι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο παραμένουν ίδιοι, όσο διαφορετικές και αν είναι οι κουλτούρες και οι πεποιθήσεις τους. Προφανώς έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες, στις οποίες ο Τραμπ απαγόρεψε να επισκέπτονται την Αμερική και σημειώνει «Αυτό με εκνευρίζει πραγματικά, η Μέση Ανατολή είναι το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι τρομερά φιλικοί».

Όσον αφορά την νοσταλγία που μπορεί να έχει για την οικογένεια του και την πατρίδα του μας λέει ότι «Δεν έχω θυσιάσει εντελώς την ζωή μου» και προσθέτει «προσπαθώ πάντα να μείνω κάποιους μήνες μέσα στον χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ταΐλάνδη (που ζει η κοπέλα του).»

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

«Πάντοτε θα ταξιδεύω για 4 ή 6 μήνες τον χρόνο. Έχω ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά και μπορώ να δουλέψω όπου επιθυμώ» μας λέει για τα μελλοντικά του πλάνα και συνεχίζει αναφορικά με το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθε «Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν θες να ταξιδέψεις ή να δουλεύεις σε ένα γραφείο από τις 9 μέχρι τις 5 κάνει το ίδιο. Αρκεί να είσαι ειλικρινής και να επικεντρώνεσαι στον στόχο σου. Με εκνευρίζει να βλέπω ανθρώπους να παρασύρονται από την ζωή. Έχουμε τόσες ευκαιρίες μπροστά μας και είναι καθήκον μας να αρπάξουμε μερικές από αυτές».

Ο άνθρωπος που ταξίδεψε μέσα σε 10 χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πηγή: onestep4ward

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ward ταξίδια Blog
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ