Διεθνή ΜΜΕ συνδέουν την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι με το δέμα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Διεθνή ΜΜΕ συνδέουν την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι με το δέμα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γνωρίζει αν το παγιδευμένο δέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι σχετίζεται με την αποστολή πακέτου-βόμβας στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήδη όλα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν τη σύνδεση των δύο περιστατικών.

Συγκεκριμένα, το ΒΒC αναφέρεται στο θέμα σημειώνοντας από την αρχή ότι χθες υπήρχε ανάλογο περιστατικό στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και αναφέροντας ότι αυτό εστάλη από την Ελλάδα, από την τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς. Παράλληλα υπενθυμίζει ποιοι είναι οι τέσσερις θεσμοί που δανείζουν την Ελλάδα.

Και στα δύο περιστατικά αναφέρεται και η καναδική Globe and Mail, ενώ το CNN αφού αναφέρεται στο σημερινό και στο χθεσινό γεγονός, σημειώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημα κάποια σύνδεση μεταξύ τους. Στο ίδιο στιλ και ο Independent.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro συνδέει την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ με τα εκρηκτικά που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την Ελλάδα.
«Μια καλά πληροφορημένη πηγή δηλώνει στην Le Figaro ότι οι ερευνητές «ενστικτωδώς» συνδέουν την έκρηξη στο ΔΝΤ με την ανακάλυψη ενός «εκρηκτικού υλικού» στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ, το οποίο θα μπορούσε να είχε προκαλέσει «σοβαρούς τραυματισμούς». Μια μυστηριώδης οργάνωση Ελλήνων αναρχικών, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εκρηκτικού πακέτου στη Γερμανία. Η ομάδα αναφέρει ότι έδρασε στο πλαίσιο ενός σχεδίου που αποκαλείται «Νέμεσις» με στόχο «το σύστημα εξουσίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα στην online έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, μεταξύ άλλων οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν: «...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ γραφείο ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ