Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! - iefimerida.gr

Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν σε λύκειο της πόλης Γκρας της Προβηγκίας. Δράστης ένας 17χρονος μαθητής που έκανε «αναφορές στον σατανισμό» και έβλεπε βίντεο με πολύνεκρες επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας νεαρός οπλισμένος με πολλά όπλα εισέβαλλε στο λύκειο Alexis de Tocqueville της πόλης και άνοιξε πυρ κατά του διευθυντή.

Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 0

Ο δράστης συνελήφθη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς πίστευαν ότι διαφεύγει ένα ακόμη άτομο της σύλληψης. Επί τόπου μεταβαίνει ο περιφεριάρχης Christian Estrosi και η υπουργός Παιδείας της Γαλλίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι ένας 17χρονος μαθητής λυκείου, ο οποίος είχε διαφωνήσει με τον διευθυντή. Μπήκε στο λύκειο οπλισμένος μ' ένα κυνηγετικό όπλο κι ένα πιστόλι, ένα ρεβόλβερ και δύο γύψινες χειροβομβίδες, προφανώς για να τους τρομάξει.

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο νεαρός δεν έχει καμία σύνδεση με τους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο νεαρός δράστης έβλεπε βίντεο με πολύνεκρες επιθέσεις και έκανε «αναφορές στον σατανισμό».

Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 1

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε ότι θα συντομεύσει την περιοδεία του στην γαλλική περιοχή Σομ, μετά την επίθεση μαθητή σε λύκειο της πόλης Γκρας αλλά και την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στην έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ο περιφερειάρχης Christian Etrosi δήλωσε ότι η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία. Πρόσθεσε ότι ο διευθυντής του σχολείου και δύο άλλοι μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ένας ακόμη μαθητής έπαθε σοκ. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Pierre-Henry Brandet.

Η δημοσιογράφος του καναλιού F24 Sanam Shantyaei‏Verified βρέθηκε επί τόπου και περιγράφει ότι στο λύκειο παραμένουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και πολλά κανάλια. Η ίδια δημοσιογράφος αναφέρει την πληροφορία ότι καταστηματάρχης απέναντι από το λύκειο πήρε φωτογραφίες του δράστη.

Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 2
Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 3
Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 4
Πυρά σε λύκειο της Γαλλίας με τραυματίες -Δράστης μαθητής που είχε τσακωθεί με τον διευθυντή! | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Λύκειο Γκρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ