Oλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Αυστραλία κλείνουν! - iefimerida.gr

Oλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Αυστραλία κλείνουν!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται περίεργο το ότι σε μια ολόκληρη ήπειρο δεν θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα αλλά αυτή θα είναι η πραγματικότητα.

Στην Αυστραλία μετά τη Ford τόσο η Toyota όσο και η Holden, η παραδοσιακή εταιρία της Αυστραλίας και τοπική θυγατρική της General Motors, αποφάσισαν να διακόψουν την παραγωγή αυτοκινήτων από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Έτσι στις 20 Οκτωβρίου του 2017 θα βγει από την γραμμή παραγωγής το τελευταίο Holden Commodore ενώ δύο εβδομάδες πιο νωρίς θα έχει ολοκληρωθεί και η εγχώρια παραγωγή του Toyota Camry.

H εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της Αυστραλία, καθώς η παραγωγή αυτοκινήτων είχε ξεκινήσει από την Ford το 1925 και συνεχίστηκε αδιάλειπτα μέχρι τις ημέρες μας. Μάλιστα το 1963 η Αυστραλία ήταν η πρώτη χώρα που η Toyota ξεκίνησε να φτιάχνει αυτοκίνητα εκτός Ιαπωνίας.

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια εστιάζονται κυρίως στο υψηλό κόστος κατασκευής που σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας καθιστούν ασύμφορη τόσο την παραγωγή όσο και την εξαγωγή αυτοκινήτων από την Αυστραλία. Πλέον όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην χώρα από το τέλος της χρονιάς θα είναι εισαγόμενα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές.

Oλα τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Αυστραλία κλείνουν! | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία Ford Toyota Holden
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ