«Χαστούκι» για το κόμμα του Ντάισελμπλουμ στις εκλογές -Χάνει 29 έδρες σύμφωνα με τα exit poll - iefimerida.gr

«Χαστούκι» για το κόμμα του Ντάισελμπλουμ στις εκλογές -Χάνει 29 έδρες σύμφωνα με τα exit poll

Φωτογραφία: AP/ Virginia Mayo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορικές απώλειες καταγράφει το Εργατικό Κόμμα στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα exit poll.

Το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται να χάνει 29 έδρες, πέφτοντας από τις 38 που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του 2012 στις 9 τώρα. Οι απώλειες του PvdA δεν έχουν προηγούμενο στην ολλανδική πολιτική, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Είναι τεράστια η ήττα για εμάς. Χρειαζόμαστε χρόνο για να επεξεργαστούμε αυτό το αποτέλεσμα», παραδέχθηκε η Σάρον Ντίκσμα, του Εργατικού Κόμματος.

«Εχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Θα αρχίσουμε από αύριο να χτίζουμε ξανά στην υποστήριξη του κόσμου. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ», σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ.

Πάντως σύμφωνα με τα σενάρια, που έχουν ξεκινήσει ήδη, το κόμμα του Ντάισελμπλουμ μπορεί και πάλι να βρεθεί στην κυβέρνηση. Το Politico εκτιμά ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες για κυβερνητικό συνασπισμό τεσσάρων κομμάτων. Μία συμφωνία του Ρούτε με τους Χριστιανοδημοκράτες, τους κεντρώους του D66 και την Πράσινη Αριστερά ή συνεργασία ανάμεσα στους τρεις πρώτους και το Εργατικό Κόμμα.

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος νικητής φαίνεται πως είναι η Πράσινη Αριστερά (GroenLinks), που εμφανίζεται να κερδίζει 12 έδρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ