Ιταλία: 69 συλλήψεις πολιτικών και επιχειρηματιών για διαφθορά και σχέσεις με τη μαφία - iefimerida.gr

Ιταλία: 69 συλλήψεις πολιτικών και επιχειρηματιών για διαφθορά και σχέσεις με τη μαφία

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 69 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Νάπολη, με την κατηγορία της διαφθοράς και της εγκληματικής σχέσης με τη μαφία.

Μεταξύ των ονομάτων φιγουράρουν επιφανείς πολιτικοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις διαπλοκής με τη δράση της Zagaria, της περιβόητης φατρίας Casalesi, που σχετίζεται με τη μαφία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ο σύμβουλος της Καμπανίας, Πασκουάλε Σόμερσε, ο δήμαρχος της Αβέρσα, Ενρίκο ντε Κριστοφάρο, ο πρώην δήμαρχος της Πομπηίας Κλάουντιο Ντ΄Αλέσιο και ο πρώην δήμαρχος του Σαν Τζιόρτζιο α Κρεμάνο, Ντομένικο Τζιορτζιάνο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιοι λειτουργοί, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, λογιστές, μηχανικοί κ.λπ είναι ένοχοι για πολύ σοβαρές παρατυπίες στην επαρχία της Καμπανία.

Πηγή: Αnsa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία μαφία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ