Κατέβασαν τουρκικές σημαίες από εκλογικό κέντρο του Αμστερνταμ [εικόνες] - iefimerida.gr

Κατέβασαν τουρκικές σημαίες από εκλογικό κέντρο του Αμστερνταμ [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter @wolthuizen
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τουρκικές σημαίες είχε διακοσμηθεί εκλογικό κέντρο στο ανατολικό τμήμα του Αμστερνταμ, με τις αρχές να προχωρούν στην απομάκρυνσή τους.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Het Parool, αυτό που απομακρύνθηκε ήταν υλικό που είχε τοποθετήσει στο κέντρο η Ντιγιανέτ, η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης.

Αξιωματούχος του δήμου του Άμστερνταμ επιβεβαίωσε ότι έγινε μια επιθεώρηση στο εκλογικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα πολιτιστικό κέντρο, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι απομακρύνθηκε υλικό.

Veel media in het stembureau in de Eyüp Sultan Camii Moskee in de Transvaalbuurt, waar Turkse vlaggen hangen. pic.twitter.com/gNXe3uiY1d

Ο δήμος του Άμστερνταμ απομάκρυνε σήμερα υλικό που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένδειξη στήριξης προς την κυβέρνηση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το οποίο ήταν διαθέσιμο σε ένα εκλογικό τμήμα στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπως έγραψε η εφημερίδα Het Parool.

Από το Σάββατο, όταν η ολλανδική κυβέρνηση εμπόδισε υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης να μιλήσουν σε εκδηλώσεις υποστηρικτών του Ερντογάν στην ολλανδική επικράτεια, έχει ξεσπάσει διπλωματική κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας.

De voorzitter van het stembureau in de moskee heeft net een Diyanet-vlag laten verwijderen, "omdat men daar aanstoot aan nam". pic.twitter.com/PaJmTpPqjx

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ