Μετά τη VW και την Audi και η Renault υπό έρευνα για το dieselgate - iefimerida.gr

Μετά τη VW και την Audi και η Renault υπό έρευνα για το dieselgate

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σκάνδαλο με τη Volkswagen και η Renault ενδέχεται να έχει «πειράξει» τους κινητήρες diesel των μοντέλων της προκειμένου να μην φαίνονται οι πραγματικές τιμές στις εκπομπές ρύπων.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε σήμερα να διαψεύσει αναφορά της γαλλικής Liberation, η οποία έκανε λόγο για ορισμένα μοντέλα της Renault, που χρησιμοποιούν λογισμικό, το οποίο επιτρέπει την παραποίηση των εκπομπών ρύπων.

Η εφημερίδα, από την πλευρά, της ισχυρίστηκε ότι έχει στα χέρια της έρευνα- ντοκουμέντο από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αποδεικνύει ότι δύο μοντέλα της- το Renault Captur και το ClioBSE 4.76 % IV – εξέπεμπαν ρύπους 300% περισσότερο από το επιτρεπτό.

Η Liberation επικαλείται επίσημα έγγραφα από κρατικές πηγές, που αποδεικνύουν ότι, η εταιρεία χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη στρατηγική που αποσκοπούσε στη διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων των τεστ που ελέγχουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τους κινητήρες.

«Βρέθηκαν σημαντικές διαφορές στην παρουσία των μοντέλων της Renault στο εργαστήριο, σε σχέση με εκείνh στην πραγματική χρήση του» αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό οδήγησε σε μία κνητοποίηση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Επισημαίνεται δε, ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο χρόνο ανακάλεσε 15.000 αυτοκίνητα με την αιτιολογία της υπέρβασης των επιπέδων επιβλαβών ρύπων, ωστόσο επέμεινε ότι αυτό δεν ήταν εσκεμμένο.

Μετά τη VW και την Audi και η Renault υπό έρευνα για το dieselgate | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, ένας ακόμα γερμανικός κολοσσός, η Audi μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών με δύο από τα μεγαλύτερα «φυτώριά» της να είναι υπό έρευνα για ενδεχόμενη σύνδεση με το σκάνδαλο των ρύπων, που εκκρεμεί στη μητρική Volkswagen.

Μάλιστα, Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν σήμερα έρευνα σε γραφεία της Volkswagen στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια της Audi και άλλα γραφεία της αναφορικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων κλιμακώνοντας τις πιέσεις στη θυγατρική της VW και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ρούπερτ Στάντλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Volkswagen Renault σκάνδαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ