Ο Θεοδωράκης οδεύει προς νέο κόμμα με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη - iefimerida.gr

Ο Θεοδωράκης οδεύει προς νέο κόμμα με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς νέο κόμμα προσανατολίζονται ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης.

Το νέο κόμμα που θα κινείται στο χώρο του Κέντρου θα απαρτίζεται από το Ποτάμι, την Ωρα Αποφάσεων και νέες δυνάμεις. Οπως είπε σε συνέντεξή του στον Real fm ο Σταύρος Θεοδωράκης «το Ποτάμι με τους τρεις κάνει μια πολιτική κουβέντα και όλοι τους έχουν συμφωνήσει ότι το κίνημα του Κέντρου περιλαμβάνει: το Ποτάμι, αυτούς που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν». Ειδικότερα για τις συζητήσεις με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως «σκοπός μας δεν είναι να πιάσουμε με τους τρεις καρέκλες, αλλά να βάλουμε μπροστά τις δημιουργικές δυνάμεις».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις του Ποταμιού με την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε «δεν είναι ίδιο όλο το Κέντρο: Υπάρχουν και συντηρητικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι το να γυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του 2002 είναι η επαρκής λύση για το Κέντρο. Εμείς όμως δεν είμαστε με αυτούς» τόνισε. Σημείωσε δε πως «δεν μπορείς να διαγράψεις όλη την ιστορική περίοδο» και πρόσθεσε: «Στο Κέντρο υπάρχει μια κυρίαρχη αντίθεση: το παραδοσιακό Κέντρο, δηλαδή το παλιό ΠΑΣΟΚ, και οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, σύγχρονες δυνάμεις του Κέντρου που δεν φοβούνται να έχουν φιλελεύθερες επιλογές στην κοινωνία, προστατευτικές των αδυνάμων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, αυτές οι σύγχρονες δυνάμεις πρέπει να ενωθούν. «Όχι σε ένα Κέντρο-"σούπα"», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τονίζοντας πως, αν δεν αλλάξουμε πολιτικό προσωπικό, δεν θα αλλάξουν τα προβλήματα της χώρας, και αυτό, όπως είπε, αφορά και τη Ν.Δ.

Θα μπορούσα να βρω στέγη στο Μητσοτάκη ή στη Φώφη αλλά δεν θέλω να είμαι δεκανίκι

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξηγεί γιατί δεν συνεργάζεται με άλλα κόμματα.

«Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κα Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού.

Ακόμα και όταν αυτές δεν εκφράζονται μόνο από το Ποτάμι, γιατί τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι, δεν είναι κακό αυτό, αρκετοί παίρνουν συνθήματα, λέξεις που έχουμε πει, προτάσεις που έχουμε πει. Αυτό είναι μία θετική συμβολή και αυτό που με ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη είναι να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Οτι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα».

Μεγάλη η βλάβη στο Ποτάμι από αποχωρήσεις αλλά όχι ανεπανόρθωτη

Ο Στ. Θεοδωράκης παραδέχθηκε ότι με τις κοινοβουλευτικές απώλειες που είχε το Ποτάμι υπέστη ζημιά. «Η βλάβη είναι μεγάλη και δεν θα το κρύψω. Και η βλάβη είναι μεγάλη σε έναν κόσμο που βλέπει ότι ακόμα και σε καινούργια σχήματα όπως είναι το Ποτάμι, που υποτίθεται ότι δεν έχει βληθεί από τις αρρώστιες του παρελθόντος, υπάρχουν καιροσκοπικές ενέργειες από κάποιους… Αλλά θεωρώ ότι αυτή η βλάβη δεν είναι ανεπανόρθωτη» σημείωσε.

Αναφερόμενος με την πορεία της διαπραγμάτευσης και στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες είναι σε μία λογική “τρεχάτε ποδαράκια ” μου. Προσπαθεί να την κλείσει, απλώς η παράταση έχει δημιουργήσει πολλά καινούργια μέτωπα, έχει ενεργοποιήσει δυνάμεις από το ΔΝΤ μέχρι τους Γερμανούς και δημιουργούνται καθημερινά μικρά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν» και πρόσθεσε:

«Αλλά ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει την αξιολόγηση νομίζω ότι είναι δεδομένο. Θα προσπαθήσει να το κάνει εάν όχι στις 20 Μάρτη νομίζω στις 7 Απριλίου. Σίγουρα πριν από τις 21 Απριλίου που έχουμε τα επίσημα στοιχεία για τη χώρα, που εάν δεν είναι αυτά που θέλουμε να είναι, αντιλαμβάνεστε ότι το ΔΝΤ και οι σύμμαχοι και δανειστές μας θα είναι ακόμα πιο σκληροί μετά τις 21 Απριλίου. Θέλει να προλάβει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και θέλει να κλείσει την αξιολόγηση πριν από τις 20 Απρίλη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ