Πλουτίζουν αλύπητα: Ο γαμπρός του Τραμπ παίρνει δανεικά και αγύριστα εκατομμύρια - iefimerida.gr

Πλουτίζουν αλύπητα: Ο γαμπρός του Τραμπ παίρνει δανεικά και αγύριστα εκατομμύρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικογενειακή επιχείρηση του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού και συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, επέστρεψε μόνο το 1/5 από ένα δάνειο 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια μεταβίβαση ακινήτου με Κινέζο ασφαλιστή, αποκάλυψε το Bloomberg τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Επίσης, η επιχείρηση Kushner Cos. έχει να λάβει 400 εκατομμύρια δολάρια από την Anbang Insurance Group για την πώληση ενός ουρανοξύστη στη σικάτη 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Αυτή η μεταβίβαση -αξίας 4 δισ. δολαρίων συνολικά- είναι «ασυνήθιστα θετική» για την οικογένεια Κούσνερ, γράφει το Bloomberg.

Πλουτίζουν αλύπητα: Ο γαμπρός του Τραμπ παίρνει δανεικά και αγύριστα εκατομμύρια  | iefimerida.gr 0


Η διαπραγμάτευση με την Anbang, η οποία έχει «σκοτεινές σχέσεις με την κινεζική κυβέρνηση», σύμφωνα με το Bloomberg και θέτει, όπως αναφέρει το πρακτορείο «ερωτήματα εθνικής ασφάλειας» εκτίμησε την αξία του ουρανοξύστη 41 ορόφων στα 2,85 δις δολάρια, κάνοντάς το έτσι το ακριβότερο κτίριο στο Μανχάτταν.
Συγκεκριμένα, η συμφωνία με την Anbang περιλαμβάνει την πληρωμή σε ρευστό 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμμετοχή σε νέες αγοραπωλησίες καθώς και την επαναχρηματοδότηση κεφαλαίων ύψους 1.14 δις δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Bloomberg.

Πλουτίζουν αλύπητα: Ο γαμπρός του Τραμπ παίρνει δανεικά και αγύριστα εκατομμύρια  | iefimerida.gr 1


Γι'αυτή την πώληση, η αξία ενός δανείου που είχε γίνει το 2011 από την οικογενειακή επιχείρηση Κούσνερ μειώθηκε κατακόρυφα και πέρασε από τα 250 εκατομμύρια στα 50 εκατομμύρια δολάρια.
Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: το εν λόγω δάνειο είχε αρχικό ύψος 115 εκατομύρια δολάρια αλλά ξαναπουλήθηκε σε επενδυτές έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ενας εκπρόσωπος της επιχείρησης του Τζάρεντ Κούσνερ, ο James Yolles, διαβεβαίωσε ότι σε αυτές τις αποκαλύψεις του Bloomberg δεν φαίνεται τίποτα επιλήψιμο.

Πλουτίζουν αλύπητα: Ο γαμπρός του Τραμπ παίρνει δανεικά και αγύριστα εκατομμύρια  | iefimerida.gr 2


Ωστόσο, η ασφαλιστική εταιρεία Anbang δεν είναι μια ανώδυνη εταιρεία. Ιδρύθηκε το 2004 και έχει 250 δις δολάρια στο ενεργητικό της. Ωστόσο, οι μέτοχοι είναι αρκετά σκοτεινοί και υπάρχουν πληροφορίες ότι συνδέονται στενά με την ελίτ του καθεστώτος της Κίνας.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής Anbang είναι ο Wu Xiaohui, ο οποίος έχει παντρευτεί την εγγονή του πρώην ηγέτη της Κίνας Ντενγκ Ξιαοπίνγκ.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Anbang, η οποία ξεκίνησε ως ασφαλιστική για αυτοκίνητα και ακίνητα, επεκτάθηκε στις τράπεζες και στα πολυτελή ξενοδοχεία. Εξαγόρασε τη αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Strategic Hotels & Resorts έναντι 6,5 δις δολαρίων ενώ το 2015 απέκτησε το εμβληματικό ξανοδοχείο της Νέας Υόρκης Waldorf Astoria, έναντι 1,9 δις δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Κούσνερ πλουτίζουν αλύπητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ