ΟΠΑΠ: Στο 3,40%-3,90% το εύρος απόδοσης του ομολόγου - iefimerida.gr

ΟΠΑΠ: Στο 3,40%-3,90% το εύρος απόδοσης του ομολόγου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 3,40% - 3,90% διαμορφώνεται το εύρος απόδοσης του πενταετούς ομολόγου, ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται εκδώσει ο ΟΠΑΠ.

Η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς ξεκινάει αύριο, 15 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 16:00 την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Στόχος αποτελεί η άντληση έως 200 εκατ. ευρώ. Οπως σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση - πρόσκληση του Οργανισμού, αν το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, θα ματαιωθεί η έκδοση και το ποσό αξίας συμμετοχής κάθε ιδιώτη επενδυτή θα αποδεσμευθεί εντός δύο ημερών.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους ειδικούς επενδυτές, το πλήθος και το είδος των ειδικών επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους ιδιώτες επενδυτές στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%, το κόστος εξυπηρέτησης της έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η εκδότρια.

H τελική απόδοση θα καθοριστεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους εντός του ανακοινωθέντος εύρους απόδοσης για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία του Βιβλίου Προσφορών. Συντονιστές της δημόσιας προσφοράς είναι οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ανάδοχοι οι Euroxx, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύμβουλοι έκδοσης oι Eurobank, Eθνική Τράπεζα και Εθνική Χρηματιστηριακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΑΠ ομόλογο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ