Χάθηκε ιρλανδικό ελικόπτερο ακτοφυλακής - iefimerida.gr

Χάθηκε ιρλανδικό ελικόπτερο ακτοφυλακής

Φωτογραφία: ShutterStock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελικόπτερο της ιρλανδικής ακτοφυλακής, με τέσσερα μέλη πληρώματος, χάθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα), ενώ πετούσε ανοιχτά των δυτικών ακτών της χώρας.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος βρέθηκε στη θάλασσα σε κρίσιμη κατάσταση στις 7 το πρωί, ενώ έκτοτε διεξάγονται έρευνες στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας για να βρεθούν οι υπόλοιποι.

Το ελικόπτερο προσέφερε ασφάλεια υποστήριξης και επικοινωνίας σε ένα άλλο ελικόπτερο που είχε αναλάβει μια βραδινή επιχείρηση διάσωσης, όταν κατά τη 1 το βράδυ η επικοινωνία μεταξύ τους διακόπηκε οριστικά.

Ο διευθυντής της ιρλανδικής ακτοφυλακής Eugene Clonan δήλωσε στους συνεργάτες του να «μην έχουν πολλές ελπίδες».

«Και πραγματικά, αυτήν τη στιγμή που βρισκόμαστε, οι ελπίδες ξεθωριάζουν και σε ό,τι έχει να κάνει με την εύρεση του υπόλοιπου πληρώματος» προσέθεσε.

Ο Clonan είπε επίσης πως ήταν μια «σκοτεινή μέρα» για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ιρλανδίας και συνέχισε λέγοντας πως «οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί με τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων».

Ελικόπτερα ακτοφυλακής από το Sligo και το Shannon, ναυαγοσωστικές λέμβοι, τοπικές μονάδες αλλά και αεροπορική θαλάσσια περιπολία βρίσκονται όλα σε επιφυλακή και ερευνούν τις περιοχές γύρω από την ακτή του County Mayo.

Ένας εκπρόσωπος της ιρλανδικής ακτοφυλακής ανέφερε πως «και τα δύο ελικόπτερα ανεφοδιάστηκαν στο Blacksod προτού πάνε στη σκηνή» ενώ ο Declan Geoghegan πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους αγνοούμενους μέχρι να βρούμε αυτούς αλλά και τον καταγραφέα της πτήσης ώστε να καταλάβουμε τι συνέβη».

Ο Shane Ross, ο Ιρλανδός υπουργός Μεταφορών, εξέφρασε και αυτός από τη μεριά του τη «μεγάλη ανησυχία του» για την εξαφάνιση του ελικοπτέρου.

«Όσο οι προσπάθειες ανεύρεσης συνεχίζονται, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου υποστήριξη σε όλους όσοι ήταν μέρος αυτού του δυστυχήματος, και πρωτίστως στις οικογένειες των ανθρώπων που περιμένουν αγωνιωδώς κάποια νέα από τους αγαπημένους τους», είπε και έκλεισε λέγοντας: «Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για όλους μας».

Πάντως, η αναφορά του καιρού δεν κάνει λόγο για κανένα φαινόμενο κακοκαιρίας την ώρα της εξαφάνισης του ελικοπτέρου, αλλά πως η ορατότητα ήταν αρκετά περιορισμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ