Λιγοστές ελπίδες για επιζώντες στο Costa Concordia [βίντεο] - iefimerida.gr

Λιγοστές ελπίδες για επιζώντες στο Costa Concordia [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεστάλησαν επ' αόριστον οι επιχειρήσεις στο ναυάγιο του Costa Concordia καθώς το γιγάντιο πλοίο γλίστρησε πάνω στους βράχους στους οποίους έχει προσαράξει. Χθες, οι ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέσυραν τα πτώματα δύο ηλικιωμένων, ενώ βρέθηκαν και τρεις επιζώντες. Την ίδια ώρα σβήνουν οι ελπίδες για τους υπόλοιπους δεκαπέντε επιβάτες με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στο ναυαγισμένο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο ανεστάλησαν επ' αόριστον σήμερα αφού «Το πλοίο γλίστρησε εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως. Απομακρυνθήκαμε αμέσως. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ανησυχούσαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λούκα Κάρι.

«Οι επιχειρήσεις ανεστάλησαν. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε τη σταθερότητα του πλοίου και δεν ξέρουμε πότε θα επαναλάβουμε τις επιχειρήσεις».

Μέχρι στιγμής πέντε πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ οι ιταλικές Αρχές εντόπισαν και έκτο πτώμα. Πρόκειται για ένα άνδρα που βρέθηκε να φορά σωσίβιο.Το πτώμα βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα.

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται στο ναυάγιο που θυμίζει έντονα την περίπτωση του Sea Diamond που βυθίστηκε έξω από τη Σαντορίνη το 2007.

Το πλοίο, που μετέφερε περισσότερους από 4.200 ανθρώπους, ήταν στην πρώτη νύχτα της μεσογειακής του κρουαζιέρας, όταν προσάραξε σε νησί κοντά στις ιταλικές ακτές.

«Πηγαίνουμε σε όλες τις καμπίνες του πλοίου ψάχνοντας οποιαδήποτε σημάδια της ζωής» δήλωσε ο Ιταλός εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Φραντσέσκο Πάολο Τρόνκα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Μιλάμε για εκατοντάδες καμπίνες σε πολλά διαφορετικά καταστρώματα».

Λιγοστές ελπίδες για επιζώντες στο Costa Concordia [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τρεις επιζώντες βρέθηκαν την Κυριακή. Ένας Ιταλός εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος και διακομίσθηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί παγιδευμένο σε καμπίνα ένα ζευγάρι Κορεατών που ήταν στο μήνα του μέλιτος τους.

Η πλειοψηφία των 3.200 επιβατών ήταν Ιταλοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Βρετανοί. Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο πρόεδρος της Costa Crociere, Gianni Onorato, δήλωσε ότι η εταιρεία θα «συνεργαστεί με πλήρη διαφάνεια με τις ιταλικές αρχές« προκειμένου να κατανοήσουν τις αιτίες της καταστροφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ