Ο Τραμπ τώρα λέει ότι «δεν εννοούσε επί λέξει» τα περί παρακολούθησής του από τον Ομπάμα - iefimerida.gr

Ο Τραμπ τώρα λέει ότι «δεν εννοούσε επί λέξει» τα περί παρακολούθησής του από τον Ομπάμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κάστανα απ’ τη φωτιά κλήθηκε να βγάλει άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, όταν ρωτήθηκε για τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο προκάτοχός του στο αξίωμα είχε διατάξει να παρακολουθούν τα τηλέφωνά του.

Στριμωγμένος στη γωνία ο Σπάισερ είπε ότι ο Τραμπ δεν εννοούσε επί λέξει ό,τι έγραψε στο tweet πριν από δέκα μέρες, αλλά αναφερόταν με την ευρύτερη έννοια σε «παρακολούθηση και άλλες δραστηριότητες».

Υποστήριξε ακόμη ότι ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου δεν κατηγορούσε ειδικά τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά αναφερόταν σε ενέργειες της κυβέρνησής του.

Ο Τραμπ τώρα λέει ότι  «δεν εννοούσε επί λέξει» τα περί παρακολούθησής του από τον Ομπάμα | iefimerida.gr 0

«Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε την λέξη “παγίδευσε” σε εισαγωγικά εννοώντας γενικότερα την παρακολούθηση και άλλες δραστηριότητες γύρω από αυτήν», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ τώρα λέει ότι  «δεν εννοούσε επί λέξει» τα περί παρακολούθησής του από τον Ομπάμα | iefimerida.gr 1
Ο Τραμπ τώρα λέει ότι  «δεν εννοούσε επί λέξει» τα περί παρακολούθησής του από τον Ομπάμα | iefimerida.gr 2

«Υπάρχουν πολλές τακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση κάποιου είτε με “κοριούς” είτε με άλλους τρόπους», πρόσθεσε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Πριν απ’ τον Σπάισερ η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ είχε πει ότι δεν έχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του Τραμπα, αλλά ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι παρακολούθησης σήμερα». «Μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιον απ’ το τηλέφωνό του, τη συσκευή της τηλεόρασής τους, με πολλούς τρόπους... μικροκύματα που γίνονται κάμερες. Γνωρίζουμε ότι είναι γεγονός στο σύγχρονο τρόπο ζωής», είπε.

Στο μεταξύ το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε περισσότερο χρόνο για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τους ισχυρισμούς του Τραμπ και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανανέωσε την προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Στο επίμαχο tweet o Τραμπ είχε γράψει: «Μόλις ανακάλυψα ότι ο Ομπάμα ‘παγίδευσε’ τον ουρανοξύστη Τραμπ (Trump Tower) πριν τις εκλογές.» Και πρόσθεσε: «Είναι νόμιμο ένας εν ενεργεία Πρόεδρος να ‘παγιδεύει’ έναν υποψήφιο πρόεδρο;»

Παρά τις πιέσεις ο Λευκός Οίκος δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς αυτούς. Αντιθέτως ζήτησε απ’ το κογκρέσο να εξετάσει τις αιτιάσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την καταγγελλόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές.

Εκπρόσωπος του Ομπάμα είπε ότι οι ισχυρισμοί του Τραμπ είναι «απλώς ψευδείς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ