Τουλάχιστον 70 κτίρια στην Αττική είναι ακόμα υπό κατάληψη -Ποια είναι - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 70 κτίρια στην Αττική είναι ακόμα υπό κατάληψη -Ποια είναι

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εκκενώσεις κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη έκανε χθες η αστυνομία, την ώρα που δεκάδες ιδιοκτήτες, αν και έχουν υποβάλει μηνύσεις εδώ και τρία χρόνια, περιμένουν ακόμα την εφαρμογή του νόμου.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως οι χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε οδό Αλκιβιάδου στην Αθήνα και στη βίλα Ζωγράφου στην Γαρδένια πραγματοποιήθηκαν επειδή ο Δήμος Αθηναίων κατ’ επανάληψη είχε ζητήσει εκκενώσεις κτιρίων και χθες η Αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει το κτίριο πλησίον της οδού Αχαρνών, περιοχή για την οποία λίγο καιρό πριν ο Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ότι «σε ακτίνα εκατό μέτρων υπάρχουν τρεις καταλήψεις».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα τα υπό κατάληψη κτίρια στην Αττική είναι περίπου 45, ενώ από την Αστυνομία επισημαίνουν ότι οι καταλήψεις ξεπερνούν τις 70. Ανάμεσα στα οικήματα που έχουν καταληφθεί είναι το ξενοδοχείο City Plaza, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Κατριβάνου, το ξενοδοχείο Όνειρο στην οδό Σπύρου Τρικούπη 57, και άλλα κτίρια στην οδό Βεραντζέρου 16-28, Μάρνης 32, Σολωμού 78, Νικηφόρου 7, Σωκράτους 7, Πειραιώς 12, Μαιζώνος 28, Σατωβριάνδου, Μαυρομιχάλη 47, Νικηταρά 12, Χαλκοκονδύλη 58, Γ’ Σεπτεμβρίου 64, Αγίου Κωνσταντίνου 17, Νεοφύτου Μεταξά και Δεληγιάννη.

Πάντως το μόνο που δεν φαίνεται να αλλάζει είναι το φαινόμενο να εκδίδονται εισαγγελικές παραγγελίες αλλά να μην λαμβάνεται πρωτοβουλία για επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ., υπό το φόβο αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αττική καταλήψεις κτίρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ