Κι όμως, ο Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια των δημοσιογράφων -Να αποφασίσουν πού θα δωρίσει τον μισθό του [βίντεο] - iefimerida.gr

Κι όμως, ο Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια των δημοσιογράφων -Να αποφασίσουν πού θα δωρίσει τον μισθό του [βίντεο]

Φωτογραφία: AP/ Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άποψη του Ντόναλντ Τραμπ για τους εκπροσώπους του Τύπου ήταν κάτι περισσότερο από σαφής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ενώ μετά τη νίκη του κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στα ΜΜΕ.

Παρόλα αυτά ζήτησε τη... βοήθεια των δημοσιογράφων για κάτι. Για να αποφασίσει πού να δωρίσει τον μισθό του. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου, τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ρωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρόεδρος δώρισε τον μισθό του για τον Φεβρουάριο, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

«Πρόθεσή του είναι να δωρίσει τον μισθό του στο τέλος του χρόνου. Και έχει ζητήσει ευγενικά όλοι εσείς να καθορίσετε πού θα διατεθεί», είπε ο Σον Σπάισερ στους δημοσιογράφους, οι οποίοι άρχισαν να γελούν. «Οχι, σοβαρά. Εδωσε μία υπόσχεση στον αμερικανικό λαό, θέλει να δωρίσει τον μισθό του για φιλανθρωπικό σκοπό και θα ήθελε τη βοήθειά σας για να καθορίσει πού να πάει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, με τον δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση να προτείνει «Να διατεθεί στην Ενωση Ανταποκριτών, για μία υποτροφία σπουδών δημοσιογραφίας». «Αυτός θα ήταν ένας υπέροχος τρόπος», σχολίασε ο Σπάισερ.

Sean Spicer: Trump will "donate his salary at the end of the year" and would like reporters to "help determine where that goes." pic.twitter.com/yuPDRIyirD

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι δεν θα εισπράξει τον μισθό του προέδρου αν εκλεγεί, κάτι που επανέλαβε όταν επικράτησε στις εκλογές. Σύμφωνα με το NBC, το αμερικανικό Σύνταγμα απαιτεί να δίνεται μισθός στον πρόεδρο και να μην μειωθεί αυτός κατά τη θητεία του. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία ορίζει ότι ο «ένοικος» του Λευκού Οίκου πρέπει να λαμβάνει 400.000 δολάρια τον χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Σον Σπάισερ μισθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ