Ο Κατρούγκαλος αφήνει ανοιχτό να δεχθεί η Ελλάδα τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις - iefimerida.gr

Ο Κατρούγκαλος αφήνει ανοιχτό να δεχθεί η Ελλάδα τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να επιτραπούν στην Ελλάδα οι διαδηλώσεις Τούρκων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Αγκυρας-Χάγης.

«Δεν μπορώ να κρίνω τις εσωτερικές πολιτικές αποφάσεις άλλων χωρών, αλλά ο κανόνας στην Ευρώπη είναι να γίνονται τέτοιες συγκεντρώσεις. Το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν επιτρέπεται το προεκλογικό κλίμα να επεμβαίνει και να «δηλητηριάζει» τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.

Ερωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που μας ζητηθεί να γίνουν τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις και στην Ελλάδα, είπε: «Εμείς προσπαθούμε πάντοτε οι σχέσεις μας με την Τουρκία να είναι φιλικές. Έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση, που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση μας».

Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, δραττόμενη της ευκαιρίας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στηρίζει τις θέσεις της Αγκυρας στην αντιπαράθεση με την Ολλανδία.

Σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι:

«Ο γενικός κανόνας για την Ευρώπη, είναι να επιτρέπει προεκλογικές συγκεντρώσεις άλλων χωρών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκύψει μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας, μετά την απαγόρευση αποβίβασης του Τσαβούσογλου αλλά και τη σύλληψη και απέλαση της υπουργού Καγιά.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ακόμα πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην επιτραπεί στην Τουρκάλα υπουργό, η είσοδος στο τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ» αναφέρει η Sabah παραθέτοντας τις σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ