Ελεύθερος ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ - iefimerida.gr

Ελεύθερος ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ

 Φωτογραφία: AP/Amr Nabil
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απελευθέρωση του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, αποφάσισε η εισαγγελία της χώρας, αθωώνοντας τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου από τις κατηγορίες για το θάνατο των 239 διαδηλωτών το 2011.

Πριν από λίγες μέρες, ο Μουμπάρακ είχε αθωωθεί και από το Εφετείο της χώρας για την ίδια υπόθεση, η οποία τον είχε οδηγήσει το 2011 στην πτώση απο τον προεδρικό θώκο, έπειτα απο 30 χρόνια διακυβέρνησης.

Αν και πλέον είναι ελεύθερος, ο Μουμπάρακ, δεν θα μπορέσει να φύγει από τη χώρα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Φαρίντ ελ-Ντιμπ ο Μουμπάρακ «θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι του όταν οι γιατροί πουν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο», καθώς κρατείται σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου.

Ο 88χρονος Χόσνι Μουμπάρακ από τη σύλληψή του το 2011 έως και σήμερα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της κράτησής του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, υπό στενή επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, τον Ιούνιο του 2012 είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την κατηγορία ότι συνωμότησε για τη δολοφονία 239 διαδηλωτών.

Ακολούθησε νέα δίκη και το Νοέμβριο του 2014 οι δικαστικές αρχές απέρριψαν όλες τις κατηγορίες και αποφάσισαν να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αθωώνοντας στην ουσία τον Μουμπάρακ.

Η Γενική εισαγγελία στη συνέχεια προσέφυγε στο Εφετείο, διατάσσοντας την επανεκδίκαση της υπόθεσης από το ανώτατο εφετείο της χώρας, το οποίο στις 2 Μαρτίου επικύρωσε την άρση των κατηγοριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος Χόσνι Μουμπάρακ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ