Χωρίς Μέσα Ενημέρωσης από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη - iefimerida.gr

Χωρίς Μέσα Ενημέρωσης από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη

Μέσα Ενημέρωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 48ωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης προχωρούν οι εργαζόμενοι, από την Τρίτη 17/1 έως ξημερώματα της Πέμπτης 19/1, αντιδρώντας στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Με την απεργιακή κινητοποίηση, η ΠΟΕΣΥ ζητά, μεταξύ άλλων, να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, να σταματήσει η «ομηρία» των δημοσιογράφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και να μην πραγματοποιηθεί κανένα σχέδιο για κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.

Ακόμη ζητά την κατάργηση των μέτρων «εξοντωτικής φορολόγησης των εργαζομένων, τα οποία εξωθούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τη διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας».

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, οι χαμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο ξεπερνούν τις 4.000, εξαιτίας απολύσεων και «λουκέτων» σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Η ΠΟΕΣΥ με την ομόφωνη απόφασή της για την απεργιακή κινητοποίηση καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) να συμβάλουν με όλους τους τρόπους στην επιτυχία της 48ωρης απεργίας και τις άλλες Ενώσεις του Τύπου να στηρίξουν με τα δικά τους μέσα την απεργιακή κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ