«Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ΓΑΠ για εκλογή νέου προέδρου» - iefimerida.gr

«Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ΓΑΠ για εκλογή νέου προέδρου»

Δεν βγαίνει το χρονοδιάγραμμα ΓΑΠ για εκλογή προέδρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατ' ιδίαν συνάντηση στο Κάραβελ, στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου είχαν νωρίτερα σήμερα οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος τον κάλεσε στο δωμάτιο του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα εσωκομματικά αλλά και ενόψει της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών σε λίγο με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ τον ενημέρωσε και για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε λίγο νωρίτερα με τον γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε λίγο πριν ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους δημοσιογράφους, συζήτησαν και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. «Τώρα είναι τα δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 εβδομάδες. Τελείωσαν τα καλαμπούρια, πρέπει ο καθένας να πάρει θέση» είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά και δύσκολα θέματα (φορτηγά, δικηγορικές εταιρείες κλπ).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε «την ειλικρινή στήριξη από όλους, βουλευτές, υπουργούς, άπαντες». Ενώ σε μια αποστροφή του είπε με χιούμορ: «Τώρα όλοι θέλουν περισσότερο από ποτέ να πετύχω: Από τους συντρόφους μου υπουργούς, μέχρι την Αριστερά. Δεν συζητώ για την ΝΔ» είπε γελώντας.


Για τα εσωκομματικά ο υπουργός οικονομικών ήταν φειδωλός παραπέμποντας στην χθεσινή του ομιλία. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι το χρονοδιάγραμμα που προτείνει ο Παπανδρέου δεν βγαίνει εύκολα. «Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης θα γίνει την προηγουμένη της διάλυσης της Βουλής» είπε ο Βενιζέλος προσθέτοντας: «Ο Σαμαράς έχει κανέναν λόγο να διευκολύνει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ;».

Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι θα είναι πάλι πιεστικό να κάνει το ΠΑΣΟΚ εσωκομματικές εκλογές, στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Είπε πως «ότι αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο θα είναι σεβαστό» αλλά εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να συνέλθει για να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Όταν του επισημάναμε ότι πρότεινε (στις 27/12) να εκλεγεί πρόεδρος μέχρι τις 15/1 κάτι που φάνταζε ανέφικτο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε: «Έπρεπε να έχω μιλήσει γι' αυτό νωρίτερα, από τις 27 Νοεμβρίου».

Ωστόσο υποστήριξε ότι για το χρονοδιάγραμμα που έθεσε «ο Παπανδρέου συμφωνεί απολύτως με όσα είπα». Όταν του επισημάνθηκε η άποψη της Άννας Διαμαντοπούλου για εκλογές μέσω ΚΟ εφόσον υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Η Άννα λέει πολύ σοβαρά πράγματα, αλλά το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI».


Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος τον Μάρτιο, εξέπληξε: «Τι εννοείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν πετύχει το εθνικό στοίχημα θα είναι πουκάμισο αδειανό η θέση αυτή. «Εσείς νομίζετε ότι καλύπτετε το κρισιμότερο ρεπορτάζ στον κόσμο εδώ στο Εθνικό Συμβούλιο, αλλά δεν είναι έτσι» είπε περιπαικτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους προσθέτοντας: «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ