Η πορεία των τραπεζών και τα «κόκκινα δάνεια» στο μικροσκόπιο του SSM - iefimerida.gr

Η πορεία των τραπεζών και τα «κόκκινα δάνεια» στο μικροσκόπιο του SSM

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο του SSM αναμένεται να μπουν τα κόκκινα δάνεια και οι αποκλίσεις που εμφανίζουν από τους στόχους κατά τις επαφές που θα έχει με τις διοικήσεις των τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η επικεφαλής του Μηχανισμού.

Η Ντάνιελ Νουί, επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη και θα έχει σειρά επαφών στο πλαίσιο των ετήσιων επισκέψεων που πραγματοποιεί στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενημερωθεί, κυρίως από τις τοπικές εποπτικές αρχές για την κατάσταση των τραπεζών.

Εν προκειμένω η Τράπεζα της Ελλάδας και οι εγχώριες συστημικές τράπεζες θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον επόπτη τους για τις αποκλίσεις έναντι των στόχων για τους οποίους έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ηδη, στελέχη του SSΜ διατυπώνουν έντονες ανησυχίες για τη δημιουργία νέων κόκκινων δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, το πρώτο δίμηνο του 2017 και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα στην Ελλάδα. Οι διοικήσεις τους θα παρουσιάσουν τις προσπάθειες που γίνονται για ρυθμίσεις και θα επισημάνουν τις δυσχέρειες που δημιουργεί η αβεβαιότητα, αλλά και τα κενά στη νομοθεσία με σημαντικότερα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη νομική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών.

Πάντως η κατάσταση φαίνεται πως είναι ελεγχόμενη, ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SSM τράπεζες κόκκινα δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ