ΗΠΑ: Κατακραυγή για Ρεπουμπλικανό βουλευτή, υμνητή του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Κατακραυγή για Ρεπουμπλικανό βουλευτή, υμνητή του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media ο Αμερικανός υπερσυντηρητικός ρεπουμπλικανός βουλευτής Στιβ Κινγκ εκφράζοντας την υποστήριξή του προς τον ακροδεξιό Ολλανδό πολιτικό Γκέερτ Βίλντερς μ’ ένα tweet με το οποίο φαίνεται να απορρίπτει την παρουσία των παιδιών μεταναστών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Ο Βίλντερς κατανοεί ότι ο πολιτισμός κι η δημογραφία είναι το πεπρωμένο μας. Δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τον πολιτισμό μας με τα μωρά κάποιων άλλων.», έγραψε.

ΗΠΑ: Κατακραυγή για Ρεπουμπλικανό βουλευτή, υμνητή του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς | iefimerida.gr 0

Ο βουλευτής της Άιοβα είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη χορήγηση της αμερικανικής υπηκοότητας σε παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ, ακόμη και σε εκείνα οικογενειών που ζουν παράνομα στη χώρα, όπως προβλέπει το αμερικανικό σύνταγμα.

Ο Κινγκ πιέζει για μια ριζική αναθεώρηση της ερμηνείας της 14ης τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος ώστε να μην αποκτούν αυτόματα αμερικανικό διαβατήριο τα παιδιά μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Πολιτικοί και σχολιαστές απ’ το στρατόπεδο των Δημοκρατικών αντέδρασαν γρήγορα και με οργή σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους, που μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει τα σχόλια

Πολλοί τον κατηγορούν ότι «πλασάρει ανοικτά τον λευκό εθνικισμό».

Δεν είναι τυχαίο ότι την ανάρτηση του Κινγκ στο Twitter επαναπροώθησε ο πρώην ηγέτης της Κου Κλουξ Κλαν, Ντέηβιντ Ντιουκ, σχολιάζοντας: «πρυτανεύει η λογική» στην Άιοβα.

ΗΠΑ: Κατακραυγή για Ρεπουμπλικανό βουλευτή, υμνητή του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς | iefimerida.gr 1

Αλλά πολλοί έσπευσαν να καταγγείλουν τις απόψεις του, μεταξύ των οποίων κι Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, η οποία χαρακτήρισε «οδυνηρά» τα σχόλια του Κινγκ.

Ο Ρεπουμπλικανός απ’ την Άιοβα έχει συνταχθεί και στο παρελθόν με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Τον περασμένο μήνα συναντήθηκε με την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στο Παρίσι.

ΗΠΑ: Κατακραυγή για Ρεπουμπλικανό βουλευτή, υμνητή του Ολλανδού ακροδεξιού Βίλντερς | iefimerida.gr 2

Τον Σεπτέμβριο είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του με τον Γκέερτ Βίλντερς και το σχόλιο: «πρέπει να σταματήσει η πολιτιστική αυτοκτονία και η δημογραφική μετάλλαξη.»

Ενώ τον Δεκέμβριο εξέφρασε τη θλίψη του για την ήττα του υποψηφίου του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας στις αυστριακές προεδρικές εκλογές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ