Συρία: 59 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση -Είχαν στόχο Ιρακινούς σιίτες προσκυνητές - iefimerida.gr

Συρία: 59 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση -Είχαν στόχο Ιρακινούς σιίτες προσκυνητές

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο Ιρακινούς σιίτες προσκυνητές στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού, σημειώθηκε το Σάββατο, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 59 άνθρωποι.

«Υπήρξε τουλάχιστον ένας βομβιστής που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε», τόνισε για την πρώτη επίθεση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δαμασκού ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμντέλ Ραχμάν. Η επίθεση σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στον οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκυνητές για να επισκεφθούν το γειτονικό κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ, που έχει πάρει το όνομά του από μία από τις επτά πύλες της Παλιάς Πόλης της Δαμασκού ενώ δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Στη συνέχεια, η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την πρώτη, προκαλώντας θύματα μεταξύ των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, σημείωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 47 προσκυνητές, κυρίως Ιρακινοί σιίτες και 12 στρατιώτες του συριακού καθεστώτος, ενώ «δεκάδες είναι οι τραυματίες, μερικοί σε κρίσιμη κατάσταση».

Το ΥΠΕΞ του Ιράκ έκανε λόγο για 40 Ιρακινούς νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες, κατηγορώντας οργανώσεις «τακφίρι», όπως αποκαλούνται οι σουνιτικές εξτρεμιστικές για την βομβιστική επίθεση

Το συριακό ΥΠΕΞ καταδίκασε «την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση, που έρχεται ως απάντηση στις νικηφόρες επιχειρήσεις του συριακού στρατού ενάντια στο Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και στο Μέτωπο Αλ Νόσρα». Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 120 τραυματίστηκαν από την «διπλή βομβιστική επίθεση τρομοκρατών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Δαμασκός διπλή επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ