Τσαβούσογλου για Ιμια: Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας προκαλεί, εμείς δεν θέλουμε ένταση - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου για Ιμια: Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας προκαλεί, εμείς δεν θέλουμε ένταση

Φωτογραφία: AP/ Petros Karadjias
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα επίθεση στον Πάνο Καμμένο έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος απείλησε την ΕΕ με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Σε συνέντευξή του στο CNN-Turk, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι παρά την ένταση στις σχέσεις Αθήνας-Αγκυρας, συνεχίζονται κανονικά οι διερευνητικές επαφές.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με την ένταση που επικρατεί στα Ιμια, απάντησε: «Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αυτός ο υπουργός Αμύνης του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί... Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί».

Απειλές ακύρωσης της συμφωνίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ότι όλες οι συμφωνίες της Αγκυρας με την ΕΕ, ανάμεσά τους και αυτή που συνήφθη για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, θα τεθούν σε κίνδυνο, αν η Ενωση δεν προχωρήσει στην απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του θα παρουσιάσει ένα τελικό κείμενο στην ΕΕ «και είτε θα ακυρωθούν όλα, περιλαμβανομένης της απελευθέρωσης της παροχής αδειών εισόδου και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, είτε θα εφαρμοστούν όλα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσφυγες βίζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ