ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε τις παραιτήσεις των 46 εισαγγελέων που είχε διορίσει ο Ομπάμα - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε τις παραιτήσεις των 46 εισαγγελέων που είχε διορίσει ο Ομπάμα

Φωτογραφία: AP/ Susan Walsh
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις παραιτήσεις των 46 επικεφαλής ομοσπονδιακών εισαγγελέων, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Τζεφ Σέσιονς τους ζήτησε να παραιτηθούν, «προκειμένου να διασφαλιστεί μια ομοιογενής μετάβαση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Ανάμεσα σε αυτούς τους εισαγγελείς είναι και εκείνος του Μανχάταν, Πριτ Μπαράρα, σύμφωνα με τους New York Times, ο οποίος αναμενόταν να παραμείνει στη θέση του. Ο Μπαράρα είχε συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την ορκωμοσία του και ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος του είχε ζητήσει να παραμείνει.

Από το γραφείο του Μπαράρα περνούν μερικές από τις πιο κρίσιμες υποθέσεις του ομοσπονδιακού δικαστικού συστήματος. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο μία νέα αμερικανική διοίκηση να αντικαθιστά τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως προκάλεσε έκπληξη η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, αλλά και ο αριθμός των εισαγγελέων που κλήθηκαν να παραιτηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ