Πάπας Φραγκίσκος: «Είμαι και εγώ αμαρτωλός» - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Είμαι και εγώ αμαρτωλός»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην Γερμανική Die Zeit, παραδέχθηκε πως και ο ίδιος έχει βιώσει «πνευματικά σκοτεινές και άδειες στιγμές» κατά την διάρκεια της ζωής του, ενώ υπήρξαν και φορές που είπε «Θέε μου, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».

Mε ειλικρινή διάθεση ο Πάπας συνέχισε λέγοντας πως «ακόμη και εγώ είμαι αμαρτωλός και θυμώνω», αλλά «ο Θεός παρότι είναι ο Θεός των ενάρετων, μας αγαπάει ακόμη περισσότερο ως αμαρτωλούς».

Έπειτα όμως πρόσθεσε πως οι κρίσεις αυτές είναι απαραίτητες για να βρει κανείς την πίστη και τον δρόμο του: «Κάνεις δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς αυτές τις στιγμές κρίσεις: στην ανθρώπινη ζωή συμβαίνει πάντα το ίδιο. Ακόμη και η βιολογική ανάπτυξη είναι ένα είδους κρίσης, όχι; Η κρίση ενός παιδιού που γίνεται ενήλικας. Έτσι και με την πίστη»

«Η πίστη είναι ένα δώρο» απάντησε ο ποντίφικας όταν ρωτήθηκε πώς κανείς μπορεί να γυρίσει στην πίστη. «Όταν ρωτάω τον Θεό, αυτός αργά ή γρήγορα θα απαντήσει. Απλώς υπάρχουν φορές που πρέπει να περιμένεις μέσα στην κρίση».

Η συνέντευξη κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ο Πάπας μίλησε ακόμα και για επίκαιρα θέματα όπως αυτό του λαϊκισμού και των ανθρώπων που περιμένουν σαν «μεσσίες» για να επωφεληθούν των γεγονότων.

Ο ποντίφικας τελείωσε την συνέντευξη απολογούμενος: «Με συγχωρείτε αν δεν εκπλήρωσα τις προσδοκίες σας... Προσευχηθείτε για εμένα!».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Φραγκίσκος λαϊκισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ