Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Αρχιτεκτονική, χούλα χουπ & τρίαθλο - iefimerida.gr

Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Αρχιτεκτονική, χούλα χουπ & τρίαθλο

φωτογραφία: snfcc.org
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εχει διοργανώσει ενα σαββατοκύριακο με πρωτότυπες δράσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες με επίκεντρο τη μάθηση και την ευεξία.

Το Σάββατο ένα ιδιαίτερο Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι (Πράσινες χαράξεις//11.3 15:30-19:30) εμπνευσμένο από τα έργα του Ελβετού αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, προσκαλεί έφηβους να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, ανακαλύπτοντας τη σημασία των φυσικών στοιχείων στην ανάπτυξη ενός αρχιτεκτονικού έργου.

Παράλληλα, οι μικρότεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν για τον θρυλικό Μινώταυρο και θα τον αναζητήσουν στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος (Μινώταυροι στο Λαβύρινθο//11/3, 11:30-13:30), δημιουργώντας στη συνέχεια τις δικές τους εκδοχές.

Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Αρχιτεκτονική, χούλα χουπ & τρίαθλο  | iefimerida.gr 0

Το πρωί της Κυριακής, το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema Greece (12/3, 11.00-12.00) το οποίο στοχεύει να συνεισφέρει αρχικά στη μουσική παιδεία και στη ζωή γενικότερα των παιδιών προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και στη συνέχεια στην ευρύτερη κοινωνία μέσα από ένα ανοιχτό μάθημα - παιχνίδι με κύριο εργαλείο το χορωδιακό τραγούδι.

Το μάθημα πραγματοποιούν οι δάσκαλοι του El Sistema Greece με μια μικρή ομάδα παιδιών προσφύγων, ενώ συμπράττει η ορχήστρα Il Pomo d’ oro.

Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Αρχιτεκτονική, χούλα χουπ & τρίαθλο  | iefimerida.gr 1

Η Κυριακή συνεχίζεται με πολλή δράση καθώς τα παιδιά θα μπορούν είτε να πειραματιστούν με Χούλα Χουπ (Ο κόσμος του Χούλα Χουπ//12/3, 11;30-12:30), είτε να συμμετάσχουν σε ένα διασκεδαστικό και ενθουσιώδη αγώνα με ρίψεις, δρόμους και άλματα (Τρίαθλο για παιδιά//12/3, 11:30-13:00), και να γνωρίσουν με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο, τα χαρακτηριστικότερα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού.

Στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus).

Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΠΙΣΝ εκδηλώσεις αθλητισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ