O πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ βρήκε νέα δουλειά -Θα αμείβεται με 15.000 ευρώ τη μέρα - iefimerida.gr

O πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ βρήκε νέα δουλειά -Θα αμείβεται με 15.000 ευρώ τη μέρα

Φωτογραφία: AP/Kirsty Wigglesworth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ποσό των 748.000 ευρώ, θα αμειφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν για εργασία μόλις 48 ημερών το χρόνο.

Η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock, που τον προσέλαβε ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι ο πρώην υπουργός θα προσληφθεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος για να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο πάλαι ποτέ πρωτεργάτης της εκστρατείας λιτότητας στην προ Brexit κυβέρνηση, αναμένεται να προσφέρει τις ακριβοθώρητες συμβουλές του αναφορικά με τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα, την οικονομική μεταρρύθμιση της Κίνας και τον αντίκτυπο των χαμηλών αποδόσεων των επενδύσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα μέλη του κοινοβουλίου υποχρεούνται να δημοσιοποιούν τα έσοδά τους από εξωτερικές πηγές ενώ ο ίδιος ο προνομιούχος πλέον κ. Όσμπορν μιλώντας για τα νέα του καθήκοντα είπε σχετικά «Αναμένω να λάβω 187.200 ευρώ το τρίμηνο ως αμοιβή για την τριμηνιαία δέσμευση 12 ημέρων. Αναμένω επίσης να λάβω στο μέλλον μετοχές στη BlackRock που θα καταχωριστούν στο μητρώο».

Με απλά μαθηματικά, δηλαδή, ο πρώην υπουργός θα αμείβεται με 15.000 ευρώ την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ