Nτράγκι: Συνεχίζουμε τη χαλαρή νομισματική πολιτική - iefimerida.gr

Nτράγκι: Συνεχίζουμε τη χαλαρή νομισματική πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί προσεκτικά τις αλλαγές στο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημειώσε ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού έχει εξαφανιστεί και παρατηρείται άνοδος των προσδοκιών της αγοράς για τον πληθωρισμό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα να ανακηρύξει η ΕΚΤ την νίκη στο μέτωπο του πληθωρισμού. Ως εκ τούτου είναι ακόμα αναγκαία μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική, ώστε να ενισχυθούν οι πληθωριστικές πιέσεις και να στηρίξουν τον πληθωρισμό.

Ο κ. Ντράγκι επανέλαβε πως η ΕΚΤ αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά ή και χαμηλότερα επίπεδα αρκετά μετά το τέλος του υφιστάμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης,

Επισήμανε επίσης πως θα συνεχίσει να κάνει αγορές με τον μηνιαίο ρυθμό των 80 δισ. ευρώ ως το τέλος Μαρτίου και από τον Απρίλιο ως το Δεκέμβριο του 2017 ή και αργότερα με ρυθμό 60 δισ. ευρώ. Υπογράμμισε ωστόσο, πως αν οι προοπτικές της οικονομίες επιδεινωθούν, η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού όσον αφορά το μέγεθος ή τη διάρκεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι ΕΚΤ επιτόκια QE
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ