Kαι η Μέρκελ υπέρ της επανεκλογής Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - iefimerida.gr

Kαι η Μέρκελ υπέρ της επανεκλογής Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Πολωνία, θα αποτελέσει «ένα μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκτίμησε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Σήμερα θα λάβουμε μια απόφαση αναφορικά με την επανεκλογή για μια νέα θητεία δυόμιση ετών του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρώ την επανεκλογή του μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ», σημείωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται πολιτικές που βασίζονται στο ελεύθερο εμπόριο και πρόσθεσε ότι το μπλοκ πρέπει να επιδιώξει συμφωνίες με άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα απομονωθεί.

Kαι η Μέρκελ υπέρ της επανεκλογής Τουσκ  στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου | iefimerida.gr 0

«Αν και παρατηρούμε ότι σε κάποια μέρη του κόσμου αυξάνεται η επιρροή της εθνικιστικής προσέγγισης και του προστατευτισμού, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κλειδωθεί στον εαυτό της και να αποσυρθεί», επεσήμανε.

«Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει το άνοιγμά της προς τον κόσμο, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπορική της πολιτική», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Kαι η Μέρκελ υπέρ της επανεκλογής Τουσκ  στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου | iefimerida.gr 1

Πηγή Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Τουσκ επανεκλογή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ