Game of Thrones: H ηθοποιός Σόφι Τέρνερ απαντά σε όσους σοκαρίστηκαν από τον βιασμό της Σάνσα Σταρκ - iefimerida.gr

Game of Thrones: H ηθοποιός Σόφι Τέρνερ απαντά σε όσους σοκαρίστηκαν από τον βιασμό της Σάνσα Σταρκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις προκλήθηκαν με τον τηλεοπτικό βιασμό της Σάνσας Σταρκ στο Game of Thrones, την οποία υποδύεται η Σόφι Τέρνερ με τους χρήστες του διαδικτύου να «καταδικάζουν» την ωμή και σκληρή σκηνή.

Κι ενώ η ηθοποιός δήλωσε πως ο ρόλος και η συγκεκριμένη σκηνή την ενθουσίασαν σε ερμηνευτικό επίπεδο, οι φαν της σειράς ξεκίνησαν ένα ντιμπέιτ για το αν πρέπει η όχι να απεικονίζεται ο βιασμός στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Game of Thrones: H ηθοποιός Σόφι Τέρνερ απαντά σε όσους σοκαρίστηκαν από τον βιασμό της Σάνσα Σταρκ | iefimerida.gr 0

Βάζοντας στο στόχαστρο τον άνδρα της Σάνσας στο Game of Thrones, ο οποίος στη σειρά συνηθίζει να σκοτώνει όποια γυναίκα «βαριέται», φθάνοντας πια στο να βιάσει την γυναίκα του μπροστά στον αδελφό του, οι θεατές δεν μπορούσαν παρά να επικρίνουν την σκηνή.

Με πολλούς να κατηγορούν την Σόφι Τέρνερ που δέχτηκε τον ρόλο, η ίδια θέλησε να απαντήσει μέσω του μπλογκ του Reuters, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

«Η σεξουαλική βία υπάρχει γύρω μας κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο αλλά όταν προβλήθηκε στη τηλεόραση θεωρήθηκε αηδιαστικό αντί για σημαντικό» συμπλήρωσε η ίδια σπάζοντας την σιωπή της,δύο χρόνια μετά την προβολή του επεισοδίου.

Στο κείμενο, η 21χρονη τονίζει μάλιστα ότι η αντίδραση του κοινού της προκάλεσε τέτοια εντύπωση που σκοπεύει πλέον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών –ένα θέμα που επηρεάζει μια στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Game of Thrones: H ηθοποιός Σόφι Τέρνερ απαντά σε όσους σοκαρίστηκαν από τον βιασμό της Σάνσα Σταρκ | iefimerida.gr 1

Η Σόφι μάλιστα, που είχε δηλώσει πως όταν είχε διαβάσει το σενάριο της σκηνής...το είχε λατρέψει, ταξίδεψε πριν λίγο καιρό στην Ρουάντα για να συναντήσει γυναίκες που επέζησαν από την γενοκτονία του 1994. Την περίοδο μάλιστα εκείνη χιλιάδες γυναίκες είχαν πέσει θύμα βιασμού και περίπου 800.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Game of Thrones: H ηθοποιός Σόφι Τέρνερ απαντά σε όσους σοκαρίστηκαν από τον βιασμό της Σάνσα Σταρκ | iefimerida.gr 2

«Όταν συναντήθηκα με τις γυναίκες αυτές στην κεντρική Αφρική και έμαθα πώς έμαθαν να ξαναχτίζουν τις ζωές τους μέσα από εκπαίδευση και ομάδες υποστήριξης, ήταν σαν να μου άνοιξαν τα μάτια» έγραψε η ηθοποιός, και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να εφιστούμε την προσοχή του κόσμου σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσουν τη φρίκη που έζησαν ή που ζουν στις χώρες τους… Οι γυναίκες της Ρουάντα με έχουν εμπνεύσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μου έδειξαν ότι όσο κακές και αν είναι οι συνθήκες της ζωής ενός ανθρώπου, είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά είτε σωματικά, υπάρχει ελπίδα να επουλώσουν τις πληγές τους».

Φωτογραφίες: ΗΒΟ, Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Games of Thrones βιασμός απάντηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ