Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν - iefimerida.gr

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oλοένα και περισσότερα είναι τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που κάνουν λόγο για «επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφή των τουριστικών προορισμών των Αυστριακών».

Ακόμη, δημοσιεύματα τονίζουν πως η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από την χώρα τους. Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι οι σημερινές δηλώσεις του διευθυντή του αυστριακού ομίλου τουριστικών γραφείων "Reisewelt" -με περισσότερα από 30 παραρτήματα- Φέλιξ Κένιγκ, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα θεωρείται "ο μεγάλος κερδισμένος", καθώς "οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί μαζικά σε σχέση με πέρυσι".

Την «αγάπη που έχουν ανακαλύψει εκ νέου για την Ελλάδα οι Αυστριακοί, έπειτα από μία κρίση με το ευρώ και με το προσφυγικό», επιβεβαιώνει ο διεθνής τουριστικός όμιλος "Neckermann", με τον ελληνικής καταγωγής καταγωγής διευθυντή Αυστρίας της μητρικής εταιρίας "Thomas Cook", Ιωάννη Αφουκατούδη, να δηλώνει σήμερα πως «ο αριθμός των κρατήσεων για Ελλάδα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι μόνον οι μεγάλοι ελληνικοί προορισμοί που παρουσιάζουν αύξηση, αλλά πολύ μεγάλη είναι η ζήτηση και για τα μικρότερα ελληνικά νησιά», και η Thomas Cook θα έχει τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε εβδομάδα πτήσεις με τουριστικές προσφορές για την Κάρπαθο, την Κω, τη Ρόδο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο.

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 0

Ανταποκρινόμενες, εξάλλου, στη μεγαλύτερη ζήτηση με την επάνοδο της Ελλάδας, εδώ και δύο χρόνια, ως κορυφαίου θερινού τουριστικού προορισμού των Αυστριακών, οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines- AUA) ανακοίνωσαν πριν δύο εβδομάδες την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων τους προς ελληνικούς προορισμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 1

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το νέο θερινό πρόγραμμα για το 2017, συχνότερα θα συνδέονται πλέον από την Αυστρία με πτήσεις των Αυστριακών Αερογραμμών, οι προορισμοί Ρόδος, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Χανιά, Αθήνα και Κως. Σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων της AUA προς ελληνικούς προορισμούς αυξάνεται κατά 12 και συνολικά θα υπάρχουν 49 πτήσεις της την εβδομάδα προς 17 προορισμούς στην Ελλάδα.

Μόλις πρόσφατα, ο μεγαλύτερος αυστριακός τουριστικός όμιλος, ο "TUI Austria", ανακοίνωσε ότι, όπως συνέβη κατά το περυσινό καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι και εφέτος ο "υπ΄ αριθμόν ένα" τουριστικός προορισμός για τον όμιλο, με τις έως τώρα κρατήσεις για την Ελλάδα να έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 60% σε σχέση με πέρυσι.

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 2

Όπως αναφερόταν σχετικά, ιδιαίτερα καλά εξελίσσονται οι κρατήσεις για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ στην παλιά δυναμική της επιστρέφει και η Κως -για την οποία οι κρατήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι- και για το λόγο αυτό ο "TUI Austria" ανακοίνωσε την αύξηση κατά ένα 15% επιπλέον του αριθμού των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά. Ήδη με την έναρξη της σεζόν των κρατήσεων, που στον "TUI Austria" έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, η προσφορά σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω, έχει διευρυνθεί από μέρους του κατά 40 % σε σχέση με πέρυσι, ενώ, στο πλαίσιο της παρατηρούμενης τάσης στον Αυστριακό τουρίστα στην προτίμηση του για μικρότερα νησιά όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα ή η Κεφαλονιά, ο όμιλος θα εγκαινιάσει αυτό το καλοκαίρι τη νέα ομάδα ξενοδοχείων του στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 3

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,7 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 4
Kορυφαίος προορισμός των Αυστριακών η Ελλάδα -Ποια μέρη επιλέγουν | iefimerida.gr 5

Πηγή Φωτό: pixabay & SooC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία προορισμός διακοπές Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ