O, Lord! - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Γιώργος Μαραζιώτης εκθέτει στη γκαλερί Beton7 μία συλλογή Θείο πάθος! Η έκθεσή του, με γενικό τίτλο “O, Lord” έρχεται να δέσει απόλυτα με το θρησκευτικό κλίμα των ημερών, προτείνοντας συνάμα, μια εναλλακτική ματιά στη χιλιοειπωμένη ιστορία της αγιογραφίας. Είναι πίνακες του Μαραζιώτη, ζωγραφισμένοι σε χαρτόνια και μεγάλους καμβάδες και δουλεμένοι με χρώματα ακρυλικά, μελάνια, μαρκαδόρους και μολύβια, είναι πρωτότυπα συναξάρια αγίων, μικρές βυζαντινές παρεκτροπές. Στους πίνακες διατηρούνται τα κλασσικά στοιχεία της αγιογραφίας: οι δύο διαστάσεις, τα χρυσά φωτοστέφανα, η γαλήνη των αγίων και επενδύονται γόνιμα με το προσωπικό σκοτεινό ύφος του καλλιτέχνη που πολλές φορές συνορεύει με τα κόμιξ.

Θεματικά, έχοντας μελετήσει τους βίους των Αγίων που εικονοποιεί, σχετίζει τα χαρακτηριστικά τους με δικά του προσωπικά βιώματα αλλά και με πολλά σουρεαλιστικά στοιχεία δίνοντας ένα τολμηρό αποτέλεσμα το οποίο “ζωντανεύει” τη φαντασία του κοινού και προκαλεί την παραδοσιακή οπτική μας στη θρησκευτική τέχνη.

Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός, τηλ. 2107512625

Εγκαίνια | Πέμπτη, 14 Απριλίου, 2011 | 20.00

Διάρκεια έκθεσης | 14 Απριλίου – 10 Μαΐου, 2011

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ