Η Ιταλία θεσπίζει φόρο ανεξαρτήτως εισοδήματος -Για όσους θέλουν να μείνουν εκεί - iefimerida.gr

Η Ιταλία θεσπίζει φόρο ανεξαρτήτως εισοδήματος -Για όσους θέλουν να μείνουν εκεί

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φόρο ανεξαρτήτως εισοδήματος για ομογενείς αλλά και για ξένους με μεγάλη περιουσία που θα ήθελαν να μετοικήσουν στην Ιταλία αποφάσισε να θεσπίσει η Ιταλική κυβέρνηση, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τον ανταγωνισμό της απέναντι σε προορισμούς όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Πρόκειται για έναν ενιαίο συντελεστή φορολόγησης ο οποίος ανέρχεται σε 100.000 ευρώ τον χρόνο για όλους τους Ιταλούς οι οποίοι έζησαν για χρόνια στο εξωτερικό, ή ξένους με μεγάλη περιουσία, ακόμη και δισεκατομμυριούχους, αν αποφασίσουν να μετακομίσουν στην Ιταλία με την οικογένειά τους.

Ωστόσο, μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουν διαμείνει μόνιμα σε χώρα του εξωτερικού, για εννιά χρόνια στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας. Τα μέλη της οικογένειας των μεγαλοεισοδηματιών που θα μεταναστεύσουν στην Ιταλία θα μπορούν να καταβάλουν πάγιο φόρο 25.000 ευρώ το χρόνο στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών — ανεξάρτητα από το ύψος των αποδοχών τους ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Να σημειωθεί, τέλος, πως στόχος είναι σύμφωνα και με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης να αυξηθούν οι εισπράξεις για το ιταλικό δημόσιο, αλλά και να μετατραπεί η Ιταλία σε «ελκυστικό τόπο διαμονής», για πλουσίους από όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία φόρος ομογενείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ