Ο πρόεδρος του Κοσόβου ζητά να αποκτήσει η χώρα του τακτικό στρατό - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος του Κοσόβου ζητά να αποκτήσει η χώρα του τακτικό στρατό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κίνηση, που αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Σερβίας ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε απ’ τη βουλή να εγκρίνει το μετασχηματισμό των ελαφρώς οπλισμών δυνάμεων ασφαλείας (KSF) σε τακτικό στρατό.

Το αίτημα του Χακίμ Θάτσι έρχεται δύο 24ωρα μετά τις εκδηλώσεις για την 19η επέτειο απ’ το θάνατο του Αντέμ Τζασάρι, ηγέτη του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», της αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης γνωστής με το όνομα ΟΥΤΣΕΚΑ.

Ο πρόεδρος του Κοσόβου ζητά να αποκτήσει η χώρα του τακτικό στρατό  | iefimerida.gr 0

Ο Χασίμ Θάτσι

Το τελευταίο δίμηνο μια σειρά περιστατικών πυροδότησε νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, αλλά δεν το έχει αναγνωρίσει το Βελιγράδι.

Οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσόβου (KSF) δημιουργήθηκαν το 2009. Αριθμούν 4.000 άνδρες και 2.500 εφέδρους. Το σχέδιο του Θάτσι προβλέπει αύξηση των τακτικών δυνάμεων σε 5.000 και των εφέδρων σε 3.000. Ο πρόεδρος του Κοσόβου είπε επίσης ότι θα παραμείνουν οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα απ’ το 1999.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ