Τούρκος που σκότωσε αγοράκι από τη Σκωτία δολοφονήθηκε στον γάμο του, έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του [εικόνες] - iefimerida.gr

Τούρκος που σκότωσε αγοράκι από τη Σκωτία δολοφονήθηκε στον γάμο του, έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του [εικόνες]

DOLOFONIA-TOYRKIA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από 14 χρόνια σκότωσε ένα αγοράκι 2,5 ετών και μπήκε φυλακή για να εκτίσει κάθειρξη 58 ετών. Πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε, αλλά δολοφονήθηκε την ημέρα του γάμου του.

Ο λόγος για τον Daimi Akyuz, που το 2003 πυροβόλησε και σκότωσε ένα παιδάκι από τη Σκωτία σε ένα τουρκικό καφενείο. Ο Akyuz πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, έξι ημέρες μετά την αποφυλάκισή του. Ο 46χρονος πρώην πωλητής αυτοκινήτων είχε φυλακιστεί για τη δολοφονία του Alistair Grimason στην παραθαλάσσια πόλη Φότσα.

Τότε, μια αδέσποτη σφαίρα είχε χτυπήσει το παιδί, που κοιμόταν σε ένα καροτσάκι δίπλα στη μητέρα του, ύστερα από διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του δολοφόνου και ενός άλλου άνδρα για ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Akyuz δέχθηκε πυρά όταν βγήκε από την αίθουσα που γινόταν η δεξίωση του γάμου, για να καπνίσει.

Τούρκος που σκότωσε αγοράκι από τη Σκωτία δολοφονήθηκε στον γάμο του, έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός υπόπτου που ήταν στη φυλακή με τον Akyuz. Σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ένας άνδρας που φορούσε κουκούλα πλησίασε τον γαμπρό και άνοιξε πυρ εναντίον. Μαζί με τον Akyuz ήταν ένας φίλος του, ο οποίος τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς.

Ο πατέρας του μικρού Alistair που δολοφονήθηκε είπε ότι «δεν χάρηκα όταν έμαθα ότι ο άνθρωπος που σκότωσε το παιδί μου αποφυλακίστηκε πριν εκτίσει τη μισή του ποινή και σκοτώθηκε. Δεν θέλω κανένας να χάνει τη ζωή του, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ειρωνικό: δεν φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο και με τον ίδιο τρόπο σκοτώθηκε και ο ίδιος. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι θα πρέπει να αισθάνομαι ευχαριστημένος που ο ίδιος έχει σκοτωθεί, αλλά εγώ δεν νιώθω καθόλου έτσι. Σχεδόν λυπάμαι γι' αυτόν, κατά κάποιον τρόπο, ή σίγουρα για την οικογένειά του. Είχε δύο παιδιά και έχουν χάσει τον πατέρα τους. Δεν χαίρομαι με αυτό που έχει συμβεί».

Τούρκος που σκότωσε αγοράκι από τη Σκωτία δολοφονήθηκε στον γάμο του, έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Alistair ήταν με τη μητέρα του Ozlem (γεννημένη στην Τουρκία) για διακοπές όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από μια αδέσποτη σφαίρα, τον Ιούλιο του 2003. Οι δυο τους, μαζί και με τη γιαγιά τού Alistair, κάθονταν σε ένα ήσυχο καφέ για δείπνο, όταν ξέσπασε καβγάς για ένα κινητό τηλέφωνο σε διπλανό τραπέζι. Τότε ο Akyuz τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον τριών ατόμων.

Τρομοκρατημένη, η μητέρα άρπαξε το καροτσάκι του γιου της και έφυγε από το σημείο, αφότου είχαν πέσει έξι πυροβολισμοί. Στην αρχή δεν ήξερε ότι ο Alistair είχε σκοτωθεί, αλλά κοίταξε κάτω και είδε αίμα.

Εκείνη την εποχή ο σύζυγός της ήταν στο σπίτι τους στη Σκωτία, έχοντας αφήσει τη γυναίκα του με συγγενείς της λίγες ημέρες νωρίτερα. Έμαθε τα δυσάρεστα νέα για τον γιο του επιστρέφοντας σπίτι του από μια νυχτερινή βάρδια, όταν η σύζυγός του τον πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας.

Τούρκος που σκότωσε αγοράκι από τη Σκωτία δολοφονήθηκε στον γάμο του, έξι μέρες μετά την αποφυλάκισή του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι γονείς του μικρού Alistair

Μετά τους πυροβολισμούς, ο Akyuz έφυγε από το σημείο. Αλλά μια μαζική επιχείρηση στην περιοχή Καρσίγιακα της Σμύρνης οδήγησε στη σύλληψή του, στο σπίτι ενός συγγενή, όπου κρυβόταν. Αργότερα παραδέχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατο του μικρού Alistair, ωστόσο αρνήθηκε ότι τον δολοφόνησε. Καταδικάστηκε σε 58 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία θα έπρεπε να εκτίσει τα 36 χρόνια για να αποφυλακιστεί.

Ωστόσο, βγήκε από τη φυλακή έχοντας εκτίσει μόλις 14 χρόνια. Σύμφωνα με ανώτατη αστυνομική πηγή της Τουρκίας, η αποφυλάκισή του έγινε επειδή μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 οι φυλακές «ξεχείλισαν» και έτσι ελήφθη η απόφαση να αποφυλακιστούν κάποιοι κρατούμενοι που ήδη είχαν εκτίσει περισσότερα από δέκα χρόνια στη φυλακή -όπως ο Akyuz.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ