Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW - iefimerida.gr

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Arteon είναι ο διάδοχος του Passat CC, η καινούργια ευρωπαϊκή ναυαρχίδα και ένα από τα πιο όμορφα VW των τελευταίων ετών.

Η σχεδίαση του αμαξώματος παραπέμπει άμεσα στο πρωτότυπο Sport Coupe Concept GTE που είχε παρουσιαστεί πέρυσι, ενώ ξεχωρίζει η εντυπωσιακή μάσκα του.

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 0

Από πλευράς διαστάσεων το Arteon είναι σαφώς μεγαλύτερο από το Passat, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4,862 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο των 2,841 μέτρων (αυξημένο κατά 13,1 εκ.) εξασφαλίζει πιο άνετους χώρους. Τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, μιας και το πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 563 έως τα 1.557 λίτρα -η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη και μάλιστα σε ποσοστό 40:20:40.

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 1

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 9,2’’ που συνδυάζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα infotainment. Φυσικά υπάρχουν πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης με smartphones, ενώ η λίστα των εξτρά περιλαμβάνει τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Active Info Display καθώς και τη νέα μόδα του ελέγχου με χειρονομίες (gesture control),

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 2

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πλήρης, ενώ διαθέτει και μια εξέλιξη του Emergency Assist, καθώς στην πλήρη αδράνεια του οδηγού, π.χ. σε περίπτωση λιποθυμίας, μπορεί αυτόνομα να επιβραδύνει και να κατευθύνει το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο στον αυτοκινητόδρομο.

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 3

Το νέο VW Arteon βασίζεται στο πλαίσιο MQB και θα είναι διαθέσιμο με 3 σύνολα βενζίνης και 3 πετρελαίου. Οι πρώτοι ξεκινούν με το νέο 1.5 TSI Evo με τους 150 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG me 7, ενώ ακολουθεί ο 2.0 TSI με 190 και 276 ίππους, με την πιο ισχυρή έκδοση να είναι και τετρακίνητη.

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 4

Οι diesel είναι παραλλαγές του 2.0 TDI με 150, 190 ή 240 ίππους, ενώ εδώ τετρακίνητες μπορούν να είναι οι δύο πιο ισχυρές εκδοχές.

Το Arteon είναι το νέο μεγάλο τετράθυρο κουπέ της VW  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Arteon VW
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ