Νέος πονοκέφαλος για τον Φρανσουά Φιγιόν ένα παλιό δάνειο που «ξέχασε» να δηλώσει - iefimerida.gr

Νέος πονοκέφαλος για τον Φρανσουά Φιγιόν ένα παλιό δάνειο που «ξέχασε» να δηλώσει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εφιάλτης των σκανδάλων δεν έχει τέλος για τον Φρανσουά Φιγιόν.

Η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine, η ίδια που έφερε στο φως το Penelopegate, υποστηρίζει τώρα ότι ο υποψήφιος της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία πήρε άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ, αλλά δεν το δήλωσε στην αρμόδια Αρχή Διαφάνειας.

Ο δικηγόρος του, Αντονέν Λεβί, είπε στην εφημερίδα ότι ο Φιγιόν δεν χρειαζόταν να δηλώσει το «ιδιωτικό» δάνειο που έλαβε το 2013 απ’ τον επιχειρηματία Μαρκ Λαντρέ ντε Λασαριέρ κι ότι το έχει αποπληρώσει.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2011, όταν ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Φιγιόν είχε απονείμει στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία την υψηλότερη διάκριση του Γαλλικού Κράτους.

Ο Λαντρέ ντε Λασαριέρ ανακρίθηκε απ’ την οικονομική αστυνομία για τα 100.000 ευρώ που έδωσε στη βρετανίδα σύζυγο του Φιγιόν, για τη λoγοτεχνική κριτική δύο βιβλίων που έκανε η Πενέλοπι όταν εργάστηκε για το φιλολογικό του περιοδικό La Revue des Deux Mondes. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι η δουλειά της κυρίας Φιγιόν ήταν εικονική και είπε ότι της ζήτησε ο ίδιος να γράψει για το περιοδικό του.

Οι αποκαλύψεις αυτές για «αργομισθίες» της Πενέλοπι Φιγιόν, αλλά και δύο παιδιών του πρώην πρωθυπουργού έχουν επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην υποψηφιότητά του. Ο ίδιος μιλά για δήθεν σκάνδαλα, εξαπολύει μύδρους κατά της Δικαιοσύνης ότι δεν του αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας και καταγγέλλει απόπειρα «πολιτικής δολοφονίας» από τους αντιπάλους του. Όμως δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την κούρσα και παρά την έντονη κινητικότητα στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών και τη φημολογία ότι θα αποχωρήσει, την Κυριακή τα ηγετικά στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να μην άρουν την υποστήριξή τους απ’ το πρόσωπό του.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Φιγιόν δεν θα καταφέρει να περάσει στον Β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, τερματίζοντας τρίτος πίσω απ’ την Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και τον τον κεντρώο ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν στην αναμέτρηση της 23ης Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ