Πού θα πάνε τα λεφτά που δεσμεύθηκαν στην υπόθεση Energa και Hellas Power -110 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Πού θα πάνε τα λεφτά που δεσμεύθηκαν στην υπόθεση Energa και Hellas Power -110 εκατ. ευρώ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε εντολή να μεταφερθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά που δεσμεύθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων στην υπόθεση των Energa και Hellas Power.

Πρόκειται για περίπου 110 εκατ. ευρώ και μόλις καθαρογραφεί η πρόσφατη απόφαση για την υπόθεση θα ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης των χρημάτων που αναλογούν στο Δημόσιο και στους Δήμους.

Το δικαστήριο, στη συνεδρίασή του την Τρίτη το απόγευμα, αποφάσισε μεταξύ άλλων ότι το Δημόσιο θα πρέπει να λάβει 52.206.263 ευρώ, ποσό που αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ, φόρο τον οποίο οι εταιρείες εισέπραξαν από πελάτες τους μέσω λογαριασμών ρεύματος και δεν απέδωσαν. Ακόμη, θα αποδοθούν περίπου 6 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, για το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέταξε επίσης να αποδοθούν στους Δήμου όλα εισπρακτέα, από τις δύο εταιρείες, απαιτήσεων τους, ποσά, που φθάνουν τα 29,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οταν εξοφληθούν το Δημόσιο και οι Δήμοι, το ποσό που θα απομείνει θα παραμείνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών ώστε αφού προσκομίσουν τίτλους εκτελεστότητας ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) να διατεθεί σε αυτούς.

Στις 7 Φεβρουαρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε 11 κατηγορούμενους για την υπόθεση των δύο εταιρειών, επιβάλλοντας ποινές από 4 έως και 21 έτη. Πριν από λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου κατά της απόφασης αυτής, ζητώντας αυστηρότερες ποινές «αρμόζουσες για τη βαρύτητα των εγκλημάτων των κατηγορουμένων», χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Energa Hellas Power
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ