Ρωσία: Ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών η ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» - iefimerida.gr

Ρωσία: Ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών η ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών μπήκε η ταινία της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που τελικά θα προβληθεί στους κινηματογράφους, αλλά θα είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 16 ετών.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πιέσεις να απαγορευθεί η ταινία, επειδή υπάρχει σε αυτή ομοφυλόφιλος χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεται ο Τζος Γκαντ. Το Σάββατο, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Βιτάλι Μιλόνοφ ζήτησε από το υπουργείο Πολιτισμού να απαγορεύσει την ταινία, δηλώνοντας ότι περιέχει «διεστραμμένες σεξουαλικές σχέσεις» που είναι σε αντίθεση με τη ρωσική νομοθεσία ενάντια στην «γκέι προπαγάνδα σε ανήλικους».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο σκηνοθέτης της ταινίας, Μπιλ Κόντον, αποκάλυψε ότι ο «ΛεΦου», ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Γκαντ, θα είναι ομοφυλόφιλος. «Είναι κάποιος που μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει τέτοια συναισθήματα», είχε εξηγήσει, δίχως να αποκαλύψει τι γίνεται στο τέλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η Πεντάμορφη και το Τέρας Disney
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ